9.8 C
London
Wednesday, November 10, 2021
9.8 C
London
Wednesday, November 10, 2021

Cum să vă feriți de camerele mobile folosite de politisti in Marea Britanie

Camerele mobile în UK sunt de două tipuri, fie pe mașini clasice/van (dube) de poliție cu însemne oficiale, fie van-uri simple albe echipate cu camere de “întâlnire” (apropiere) vehicule, fie polițiști sub acoperire ori în uniforme cu “tunuri” mobile de apropiere sau de îndepărtare a vehiculelor.

Mulți nu cunosc faptul că aceste camere mobile nu sunt precise în adevăratul sens la cuvântului, iar acestea sunt cele pe care le au poliția în mână și cu care fac scanarea radar de viteză a vehiculelor pe șosele.

Cele de pe van/mașini sunt precise deoarece au echipament de detectie cu mai mulți parametri incluși.

În timp ce camerele mobile de mână ținute de polițiști mai pot fi contestate în curtea de apel, nu la fel se poate spune despre cele fixate pe mașini. O cameră de viteză mobilă poate prinde un autoturism de la o distanță de 1.6 kilometri și pot scana în același timp câte 4 vehicule în același timp. De aceea și acuratețea este mai redusă, intrucât mașinile pot circula foarte aproape una de alta și scanarea radar poate fi dublată intr-un singur vehicul pentru care se înregistrează viteza.

Așa ceva nu merge în Anglia.

- Advertisement -

În toate cazurile de exces de viteza pe autostrăzile din UK, în cazul în care se detectează viteza mai mare decât cea legală, sunteți opriți de poliție. Nici un polițist metropolitan nu este obligat să vă arate poza cu viteza pe care v-a comunicat-o, așa cum mulți sunt ciumegi prin România și fac abuz de șmecherie crezând că, dacă au bani și pile, înjură pe polițiști, vor trece “pragul“.

Totul se dovedește sau nu în curte. Preferabil ar fi să vorbiți frumos cu poliția și să îi lăsați, în caz că ați fost prinși de radar mobil, să își facă munca. Iar dvs să fiți drăguți și să le menționați dacă se poate să faceți un curs de eliminare a punctelor de pe permis.

Rețineți!

Oficial este menționat în legea engleză că doar politia vă poate sugera să faceți aceste cursuri de eliminare a punctelor pe permis, ci nu voi! Dar, puteți întreba. Vorba dulce mult aduce!

anunturiuk.com camerele-mobile-in-uk-sunt-de-doua-tipuriNu are rost să vă spun despre ce tipuri de camere sunt cele mobile, pentru că oricum, nu veți reține! Contează să aveți avertizor radar de politie pe mașini și chiar scrie pe forumuri în UK ce anume tipuri se găsesc pe piață. Pentru că aceste camere mobile de mână sunt detectabile comparativ cu cele fixe de pe stabilopozi transversali.

De ce camerele de pe stabilopozi nu sunt detectabile?

Pentru că stabilopozii sunt din metal și se intind pe tot diametrul autostrăzii circulate, astfel bruiază semnalul pe avertizor radar de mașină. Camerele fixe de pe van de poliție vă pot detecta de la o distanță de 2.5 kilometri și chiar mai mult, dacă autostrada este dreaptă. Intr-o depășire, dacă ați trecut de viteza limită pe autostradă, mai sunteți iertați, dacă ați redus viteza la limita bunului simț…adică de exemplu la 70MPH să aveți maxim 78MPH reali.

Nu subestimați niciodată aceste camere, pentru că sunt de departe cele mai periculoase și nu vă poate garanta absolut nici un soft de mobil sau alte mici programe de GPS de prezența acestora.

Nici măcar aplicația Waze este pe departe de a fi perfectă. S-a întâmplat de multe ori ca aplicația Waze să nu menționeze camere fixe, nu mai spun de cele mobile.

 

De cele mai multe ori mulți soferii nu stiu de camerele mobile folosite de politisti. Așa că rămâne la alegerea dvs cum vă descurcati ulterior în curtea de apel britanică.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

Material făcut de Oliver Armand Superblackbird

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: