18.9 C
London
Tuesday, June 28, 2022
18.9 C
London
Tuesday, June 28, 2022

Cum să dezinfectăm cumpărăturile alimentare, riscul de a te infecta este foarte scăzut

Cum procedăm pentru cumpărăturile pe care le aducem în casă? Care este posibilitatea infectării cu virusul Corona prin atingerea alimentelor sau a ambalajelor alimentare?

Populația a fost deja sfătuită că este înțelept să își ia măsuri de precauție în timp ce iese la cumpărături. Dintre acestea amintim:

  • cumpărăturile să fie făcute de o singură persoană,
  • să se mențină o distanță de doi metri față de ceilalți,
  • să se spele mâinile după atingerea oricăror suprafețe care pot fi infectate.
- Advertisement -

Unele persoane chiar preferă să își curețe regulat telefoanele pentru a reduce riscul de transmitere virală.

Vestea bună este că majoritatea experților consideră că riscul de transmitere a Covid-19 prin ambalaje alimentare este foarte mic – există un risc mai mare de a contacta virusul în timp ce mergem la magazin decât dacă atingem ambalajele alimentelor.

Potrivit site-ului guvernului britanic privind siguranța alimentară, este „foarte puțin probabil” ca virusul Corona să poată fi transmis prin alimente.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că riscul de a te infecta cu COVID-19 dintr-un pachet care a călătorit și a fost expus la temperaturi și condiții diferite este foarte scăzut.

Stephen Baker, profesor de la Departamentul de Medicină de la Universitatea din Cambridge, a declarat pentru Press Association că: „Nu există niciun motiv să crezi că virusul ar putea supraviețui pe alimente mai mult decât pe orice altă suprafață”.

Agenția britanică pentru standarde alimentare a transmis că ,,dacă gătiți mâncarea pentru o perioadă corectă de timp la temperatura corectă, bacteriile dăunătoare vor fi ucise.’’

Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorați atunci când mergeți la cumpărături,  puteți șterge cutiile și ambalajele alimentelor cu șervețele antibacteriene, iar dacă folosiți pungi de cumpărături reutilizabile, ar fi recomandat să le spălați după ce v-ați întors de la supermarket.

Potrivit experților, cea mai bună practică pentru a evita transmisia virală este să vă spălați bine mâinile înainte de a pregăti mâncarea și să vă dezinfectați întotdeauna mâinile când ajungeți acasă.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: