12.1 C
London
Tuesday, November 9, 2021
12.1 C
London
Tuesday, November 9, 2021

Cum poti obţine bursă de studiu în Marea Britanie

Elevii au şansa să obţină o bursă prin programul HMC, care să-i ducă pentru un an de zile la studii în Marea Britanie. Bursele vor acoperi taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile cu masa.

Programul de burse HMCProjects in Central and Eastern Europe este organizat de Junior Achievement România împreună cu Headmasters’ & Headmistresses’ Conference în 13 ţări din Europa Centrală şi de Est, şi le oferă elevilor şansa de a studia gratuit pentru un an într-o şcoală independentă din Regatul Unit.

Bursele acoperă taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile cu masa.

„Până în prezent, 57 de elevi români au obţinut o bursă de studiu, iar această experienţă i-a ajutat să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de limbă engleză şi să îşi dezvolte diverse abilităţi, dincolo de spaţiul academic, implicându-se în activităţi extracurriculare din diferite domenii (cultură, artă, sport s.a.)“, a precizat Alice Duţu, manager de proiect în cadrul Junior Achievement Romania.

- Advertisement -

Bursele acoperă taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile cu masa.

Datorită rezultatelor foarte bune, unii elevi au obţinut prelungirea bursei pentru încă un an, iar această experienţă şi-a pus amprenta asupra personalităţii şi carierei acestora.

Experienţa de studiu din Anglia mi-a deschis un unghi unic de gândire în disciplinele reale, ajutându-mă să înţeleg aplicabilitatea materiei teoretice în situaţii practice întâlnite în viaţa de zi cu zi, educaţia fiind un mijloc prin care putem să ne realizăm cu adevărat visurile. Mentoratul este o parte importantă în metodologia de şcolarizare britanică, iar şansa de a studia mai puţine materii face ca relaţiile dintre elevi şi profesori să devină mai constructive. În concluzie, sunt sigur că, în ceea ce priveşte viitorul meu, timpul petrecut în Marea Britanie îmi va ghida alegerile legate de cariera şi viaţa

, povesteste Hunor-Chris Bocz, bursier HMC în anul şcolar 2014-2015.

Programul HMC se adreseaza elevilor talentaţi de clasa a X-a, buni cunoscători ai limbii engleze, cu performanţe deosebite, implicaţi în activităţi extracurriculare şi de voluntariat. Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educaţiei, dar este posibil să fie necesară parcurgerea unor examene de diferenţă, în funcţie de materiile studiate.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să trimită un formular de aplicaţie electronic până pe 30 noiembrie, formular ce poate fi găsit la www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc. În cadrul selecţiei finale, elevii vor mai fi supuşi la un test la limba engleză şi la un interviu.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: