3.8 C
London
Monday, November 22, 2021
3.8 C
London
Monday, November 22, 2021

Cum poţi fi britanic fără să vorbeşti engleza?

[quote_box_center]Mulţi imigranţi din Marea Britanie, între care şi români, nu vorbesc deloc limba engleză[/quote_box_center]

Numeroase persoane din Marea Britanie, între care şi români, locuiesc în această ţară şi reuşesc să se descurce fără să cunoască limba engleză, relatează BBC News Online.

- Advertisement -

Unul dintre cele mai mari grupuri de imigranţi este cel al românilor, estimat la 150.000 de persoane, şi localizat în cea mai mare parte în nordul şi estul Londrei. Petru Clej, un interpret român care lucrează la Londra, a declarat că în cadrul acestor “comunităţi stabile” este foarte posibil să locuieşti fără să cunoşti limba engleză.

Se stabilesc aici în grupuri. Sunt cartiere întregi pline de români. Au propriile magazine, propriile biserici, toate au televiziuni româneşti prin satelit şi lucrează împreună pe şantiere de construcţii.Există unele sectoare unde sunt furnizate de obicei servicii de traducere, cum ar fi sistemul judiciar, dar şi serviciile sociale şi medicale.

Unii angajatori furnizează, de asemenea, servicii de traducere pentru ca personalul să îşi îndeplinească munca în mod corespunzător. Angajatorii din construcţii contractează de multe ori serviciile unui translator pentru ca personalul să poată trece examenele necesare pentru a opera diverse echipamente.

[pull_quote_center]Am întâlnit români care sunt aici de zece ani şi nu vorbesc un cuvânt în engleză. După o vreme pleacă, deşi nu este un mod de existenţă extraordinar. Dacă au copii, aceştia merg la şcoală, învaţă engleza şi devin interpreţi pentru părinţii lor. Aşa că nu este întotdeauna stimulativ pentru ei să înveţe[/pull_quote_center]

În zonele cu comunităţi mari de est-europeni, şcolile angajează asistenţi care pot vorbi unele limbi pentru a-i ajuta pe copiii care nu vorbesc engleză acasă, susţine Clej.

[pull_quote_center]Personal, eu cred că dacă vii în această ţară, ar trebui să înveţi engleza. Cei care nu vorbesc engleza costă ţara o groază de bani, traducerile costă foarte mult. Şi dacă mergi la medic şi nu poţi spune ce este în neregulă cu tine, atunci ce aştepţi de la el?[/pull_quote_center]

Guvernul britanic investigheaza acuzatii potrivit carora migranti care nu vorbesc limba engleza au putut cumpara documente care sa ateste promovarea unui test de limba, necesar la solicitatea cetateniei britanice.

O ancheta efectuata de o publicatie arata ca certificatele de atestare s-au vandut migrantilor in schimbul a 840 de dolari.

[pull_quote_center]Potrivit documentelor, candidatii nu erau nevoiti sa participe la cursuri sau sa participe la testele organizate extern. In schimb, angajati de la un centru lingvistic completau sectiunile de testare scrisa si furnizau candidati falsi pentru a participa la proba orala[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: