8.5 C
London
Friday, November 5, 2021
8.5 C
London
Friday, November 5, 2021

Cum pot plăti Road Tax-ul?

Puteți plăti Road Tax online la https://www.gov.uk/tax-disc, sunând la 0300 123 4321, sau la cel mai apropiat oficiu poștal.

Pentru a plăti aveți nevoie fie de numărul de referință format din 16 cifre din scrisoarea de reînoire a Road Tax-ului (cunoscut și ca V11), fie de numărul de referință de 11 cifre din certificatul de înregistrare (logbook – V5C).

- Advertisement -

Rețineți: nu vă grăbiți să accesați primul site pe care-l găsiți dacă doriți să plătiți online. Există multe site-uri fantomă care pretind un onorariu de administrare pentru procesarea serviciului, deși nu este cazul.

Reînnoire

Da. Cu câteva săptămâni îninte ca taxa să expire, veți primi o notificare de tip V11 cu un formular pentru Direct Debit pe spate, pe care trebuie să-l completați și să-l trimite-ți prin poștă înapoi DVLA-ului.

Pentru vanzare/cumparare, atât vânzătorul, cât și cumpărătorul trebuie să completeze certificatul de înregistrare al vehicolului (V5C). Vânzătorul trebuie să îi dea cumpărătorului formularul noului proprietar V5C/2 și să trimită restul de V5C la DVLA.

Vânzătorului i se vor returna automat Road Tax-ul plătit în avans (doar pe luni integrale) iar noul cumpărător trebuie să plătească taxa în aceeași zi. Road Tax-ul nu se mai reportează noului proprietar.

Verificare Road Tax

Puteți verifica pe https://www.gov.uk/check-vehicle-tax cu numărul de înmatriculare al mașinii și marca.

Guvernul declară că toate autoritățile locale sunt la curent cu noile reglementări, deci discul de hartie nu mai este necesar în obținerea unui permis sau loc de parcare.

Discurile Road Tax nu se mai afișează în parbriz

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: