10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022
10.7 C
London
Tuesday, May 17, 2022

Cum ne revenim după abuzul culinar făcut de sărbători?

De fiecare dată după una din cele două mari sărbători ne simtim umflaţi de atâta mâncare şi nu ştim ce să facem să scăpăm cât mai repede de efectele exceselor alimentare făcute de sărbători.

Indiferent că aveţi o familie mare unde masa de Paşte sau de Crăciun este sfântă (şi foarte bogată) sau reveniţi acasă la părinţi şi aceştia nu vă lasă până nu gustaţi din toate bucatele pregătite (poate vă mai şi spune că aţi mai slăbit şi atunci masa creşte şi mai tare), sigur acum sunteţi la momentul la care vă gândiţi că mini-vacanţa de 1 mai e aproape şi trebuie să reveniţi cât mai repede la forma dinaintea sărbătorilor.

O să găsiţi diferite articole pe această temă, ba cu sfaturi de exercitii fizice, ba cu sfaturi de diete şi cure de detoxifiere. Noi ne-am gândit azi să vă dăm câteva sfaturi generale pentru revenirea cât mai rapidă după perioada sărbătorilor.

- Advertisement -

Nu te simti vinovat

Primul pas pentru a începe recuperarea după perioada sărbătorilor este să nu te simti vinovat/ă pentru ceea ce ai făcut în perioada dinainte. Vinovăţia nu te va ajuta să atingi un stil de alimentaţie sănătos, ci mai degrabă duce la mâncatul pe bază nervoasă, ceea ce duce la exact opusul rezultatului pe care îl aştepţi. Mai bine îti impui ca de azi înainte să îţi schimbi câteva chesti la stilul de viaţă.

Iesi la plimbare

Plimbarea te poate ajuta la digestie şi poate chiar să îţi micşoreze depozitele de grăsime din organism. Studiile arată că dacă o persoană iese la plimbare după o masă bogată în grăsimi, îşi micşorează automat concentrarea de trigliceride cu aproape 70% în comparaţie cu o persoană care nu iese la plimbare.

Scapa de ramasite

Unul dintre cei mai importanţi paşi este să scapi de tentaţii. Astfel, indiferent că le pui musafirilor la pachet rămăşiţele fie că le arunci la gunoi, important e să le elimini din calea ta.

Îmbunatateste-ti urmatoarea masa

Dacă la o masă ai exagerat şi ai încercat fiecare fel ce a ajuns pe masă în faţa ta, ai grijă ca următoarea masă să fie foarte uşoară. Astfel vei echilibra într-o oarecare măsură consumul de calorii.

Tine cont de caloriile consumate în urmatoarele cateva zile

În zilele noastre este mult mai uşor de ţinut o evidenţă a caloriilor consumate, având in vedere că avem nenumărate aplicaţii de smartphone care ne fac viaţa mai uşoară. Un studiu arată că cei care îsi monitorizează consumul de calorii în timpul sărbătorilor îsi minimizează creşterea în greutate.

Intensifica exercitiile fizice în urmatoarele zile

Un alt lucru important de făcut pentru a minimize efectele mesei de sărbători pe termen lung e să ne sacrificăm câteva zile şi să facem câteva exercitii fizice intensive (binenţeles, pe cât ne lasă organismul pe fiecare). Exercitiile intensive îţi vor mări metabolismul pentru următoarele 12-24 de opre după terminarea lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcemondenews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: