1 C
London
Friday, November 5, 2021
1 C
London
Friday, November 5, 2021

Cum folosesti corect apelurile de urgență din Marea Britanie

Diverenta dintre apeluride urgenta si apeluri care nu sunt de urgenta.

Apeluri de urgență

În caz de urgență trebuie să telefonați la 999. Folosiți acest număr de telefon pentru a contacta poliția în mod urgent, de exemplu dacă se comite o infracțiune sau dacă cineva este în pericol iminent. Serviciul telefonic 999 răspunde la apeluri legate de incendii, salvare, ambulanță și poliție. De aceea trebuie să specificați chiar la început serviciul de care aveți nevoie și limba pe care o vorbiți. Serviciile de urgență pot furniza interpreți în 170 de limbi străine prin Language Line Services (linie telefonică pentru traducere verbală).

- Advertisement -

Apeluri care nu sunt de urgență

Dacă doriți să luați legătura cu poliția când nu sunteți într-o situație de urgență, trebuie să faceți următoarele: Telefonați la numărul pentru apeluri care nu sunt de urgență (deschis 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână): 01642 326326

Crimestoppers

Crimestoppers este o organizație de caritate independenă care operează peste tot în Marea Britanie în combaterea infracțiunilor/crimei. Dacă aveți informații legate de infracțiuni/crime dar preferați să dați detalii fără să vă dezvăluiți identitatea, apelați gratis la numărul de telefon 0800 555 111.

Raportarea actelor de terorism

Dacă credeți că ați văzut o persoană care acționează suspicios, sau dacă vedeți un vehicol, un pachet sau bagaj nesupravegheat care pot prezenta un pericol, eliberați zona imediat și formați 999. Pericolul de atac terorist este în continuare real și necesită o atitudine alertă din partea tuturor. Membrii pubilcului trebuie să rămână alerți și conștienți de ce se întâmplă în jurul lor tot timpul. Dacă vi se pare ceva suspicios și neobișnuit, aveți încredere în instinctul dvs. și sunați poliția.

Linia directă împotirva terorismului

0800 789 321 Dacă aveți suspiciuni legate de activitățile sau comportamentul unei persoane, sau dacă aveți informații care pot fi relevante, sunați linia directă împotriva terorismului la 0800 789 321. Lăsați poliția să decidă dacă informațiile dvs. sunt importante sau nu. Ceva care pare nesemnificativ fără alte detalii poate furniza o legătură importantă într-o anchetă mai amplă. Dacă aveți informații legate de posibile acte de terorism, luați legătura cu linia directă și anonimă împotriva terorismului la: 0800 789 321. Pentru prevenirea atacurilor cu bombe sau alte pericole iminente, formați 999.

Servicii de traducere

Dacă doriți să fie tradusă o secțiune sau un document într-o altă limbă, transcrisă audio, în Braille sau tipărită cu litere mari, trimite-ți un e-mail cu următoarele informații:

  • Documentul/ Secțiunea dorită
  • Limba străină în care doriți să o traduceți
  • Numele și prenumele
  • Adresa
  • Email-ul
  • Cum doriți să vă trimitem informațiile cerute?

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: