8.4 C
London
Saturday, January 8, 2022
8.4 C
London
Saturday, January 8, 2022

Cum au patruns hotii in depozitul de seifuri din Londra

O bandă de hoţi a profitat de vacanţa de Paşte pentru a pătrunde într-un depozit de seifuri din Londra, de unde au furat bijuterii şi pietre preţioase a căror valoare este estimată la 200 de milioane de lire sterline, relatează Daily Mail.

Poliţia metropolitană, care a fost sesizată marţi în legătură cu acest caz, a anunţat miercuri că aproximativ 70 din totalul de 600 de seifuri au fost sparte.

Banda de hoţi ar fi pătruns în clădire în noaptea de joi spre vineri, după ce angajaţii Hatton Garden Safe Deposit Ltd au plecat de la serviciu, având la dispoziţie patru zile pentru a sparge cutiile de valori.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Hoţii ar fi pătruns prin acoperiş, apoi au coborât prin casa liftului şi au folosit echipamente performante pentru a tăia pereţii camerei securizate în care se aflau seifurile.[/pull_quote_center]

Bijutierii londonezi, care îşi ţin adesea bijuteriile în seifuri în weekend-urile prelungite, se tem că numeroase diamante, ceasuri şi bani numerar au fost furaţi. Printre cele mai valoroase obiecte furate s-ar afla un diamant estimat la 500.000 de lire sterline.

Roy Ramm, un fost comandant al unităţii responsabile cu jafuri armate din cadrul Poliţiei Metropolitane, a declarat că nu ar “fi surprins” dacă valoarea bijuteriilor furate ar fi de 200 de milioane de lire sterline (275 de milioane de euro). El a apreciat însă că este posibil ca valoarea bunurilor furate să nu fie cunoscută niciodată.

În timpul operaţiunii, hoţii ar fi declanşat un semnal de alarmă, dar un agent de securitate care a sosit la faţa locului ar fi declarat că nu este “plătit suficient” încât să intre în clădire pentru a se asigura că totul este în regulă, a afirmat Norman Bean, un client al depozitului de seifuri. “Acesta ar putea fi cel mai mare jaf din Londra“, a adăugat Bean.

Poliţia ar putea să nu afle niciodată ce bunuri s-au furat, deoarece victimele preferă adesea să nu spună ce conţineau cutiile lor de valori şi se pare că unii dintre clienţii depozitului nu aveau bunurile asigurate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: