9 C
London
Monday, November 15, 2021
9 C
London
Monday, November 15, 2021

Cum arată contractul unui şofer Uber în Marea Britanie?

Uber anunţă un parteneriat cu o asociaţie care reprezintă contractorii indepenedenţi prin care partenerii au acces la o asigurare medicală, în anumite conditii. Totodată, ei contribuie cu o parte din sumă.

Potrivit ultimului parteneriat cu Asociaţia Profesioniştilor Independenţi şi a Persoanelor Fizice Autorizate (Association of Independent Professionals & the Self-Employed – IPSE), toţi şoferii activi Uber vor primi acoperire pentru concediul de boală şi acoperire medicală de până la 2.000 de lire dacă nu pot conduce timp de cel puţin două săptămâni.

Şoferii se pot alătura schemei IPSE plătind două lire pe săptămână pentru beneficii care valorează opt lire pe săptămână, potrivit Uber.

Şoferii vor primi, de asemenea, acoperire în caz de accident în valoare de 300 de lire pe săptămână, timp de până la un an, dacă accidentul are loc în timpul unei curse Uber.

În prezent, în România nu există o iniţiativă similară în planul companiei.

- Advertisement -

Anunţul companiei din Marea Britanie vine după ce un tribunal a stabilit, în octombrie, că şoferii Uber pot fi clasificaţi ca „muncitori” şi să fie plătiţi cu salariul minim pe economie.

Compania de ridesharing contestă în apel decizia. Decizia înseamnă că Uber ar putea primi reclamaţii de la 40.000 de şoferi în Marea Britanie care, în prezent, nu pot primi beneficii precum pensii sau concediu plătit. Uber susţine că şoferii nu sunt angajaţi, ci contractori independenţi care vor să îşi păstreze „libertatea şi flexibilitatea”.

În Marea Britanie exită trei categorii: contractor independent, muncitor (worker) şi angajat (employee).

Drepturile angajaţilor sunt mai extinse decât cele ale muncitorilor. Spre exemplu, muncitorii pot primi salariul minim pe economie, iar angajaţii pot primi plata concediului de boală şi de maternitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: