15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Cum aplici pentru falimentarea “Bankruptcy” cuiva care-ti datoreaza bani

Daca ti se datoreaza mai mult de £5000 trebuie sa prezinti o petitie numita bankruptcy petition la tribunal. Nu este singura cale, poti folosi un serviciu de mediere ca sa-ti obtii banii dara daca nu ai succes cu medierea atunci urmatorul pas e tribunalul (court).

Daca nu esti sigur cum sa aplici aceasta procedura poti contacta serviciul de insolventa pentru informatii.

Cum prezinti petitia la tribunal

  • Aduna dovezi din care sa rezulte ca ti se datoreaza mai mult de £5000: acestea constau in o dovada ca ai trimis somatia legala celui care-ti datoreaza; se numeste statutory demand si poti gasi detalii aici privind cum se trimite si ce formular trebuie folosit. Daca nu ai trimis somatie atunci poti trimite o declaratie de la un executor care sa arate ca nu a reusit sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca obtinuta in favoarea ta. Daca ai trimis somatie vei confirma modul in care ai trimis-o (personal service adica in mana, sau substitued service, adica prin posta, completand un certificat in careconfirmi modalitatea folosita.
  • Verifica daca respectivul nu mai are alte petitii de falimentare emise de alti creditori inaintea ta in ultimele 18 luni. Poti face verificarea folosind computerele publice de la Rolls Building sau Central London County Court (Bankruptcy)
- Advertisement -

Pentru cei din afara Londrei sau care ar putea avea petitii primite din afara Londrei verifica la tribunalul din zona in care locuieste datornicul.

Trebuie sa confirmi in petitia ta ca ai facut aceste verificari printr-o declaratie care sa contina textul urmator:


I/we certify that I/we have conducted a search for petitions presented against the debtor in the period of 18 months ending today and that either:

– no prior petitions have been presented in the said period which are still pending
– a prior petition (Number……………….) has been presented and is pending in the ………………… Court and we are issuing this petition at risk as to costs.

Signed…………………………………………………….. Date…………………………..


Daca exista deja un ordin de faliment pe numele lui nu mai poti continua cu petitia ta.

Daca exista doar un alt creditor care a inaintat deja o petitie dar inca nu a primit decizia atunci e mai ieftin sa te alaturi petitiei lui deci va trebui sa iei legatura cu el.

  • Completeaza formularele si prezinta-le tribunalului in persoana

Daca persoana iti datoreaza mai mult de £50000 sau nu are adresa fixa atunci le prezinti la High Court in celelalte cazuri se prezinta la county court si anume la cea mai apropiata de adresa datornicului.

Dupa ce aplici trebuie sa:

  • Trimiti o copie a petitiei datornicului ( se numeste „serving” a petition)
  • Trimiti o copie celui care se ocupa de IVA (individual voluntary arrangement) daca acesta are asa ceva
  • Lasi o declaratie de conformitate la tribunal in care confirmi ca ai inmanat petitia datornicului in persoana. Daca nu poti inmana in persoana poti cere tribunalului acordul sa o trimiti prin posta caz in care vei da declaratie de trimitere prin posta.

Tribunalul va decide unde si cand vei fi audiat in legatura cu petitia dar aceasta nu se va intampla mai devreme de 14 zile de la inmanarea ei. In petitie trebuie sa specifici persoanele care vrei sa participe si sa vorbeasca la sedinta de la tribunal.

Vei fi contactat in maxim 12 saptamani in legatura cu decizia privind ordinul de faliment.

Daca banuiesti ca persoana/firma care-ti datoreaza bani ar putea fi deja in proces de faliment si nu ai fopst contactat ca sa fii parte a procesului atunci poti afla daca este asa situatia fie cautand in baza de date a Companies House (pentru firme) fie in registrul de insolventa, (Individual Insolvency Register sau contactand Ionsolvency Enquiry Line la 03006780015 sau verificand sectiunea de anunturi publice din The Gazette (monitorul oficial)

credit articol samsjob.co.uk

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: