9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Cum a ajuns Marea Britanie in criza guvernamentala

Deputaţii britanici au adoptat marţi seara bugetul,cu 310 voturi favorabile şi 275 împotrivă, ceea ce a provocat demisia unui ministru şi a dus la o profundă criză guvernamentală pe fondul apropierii referendumului din 23 iunie pentru menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Reducerile prevăzute la impozitele pentru invaliditate l-au determinat pe ministrul muncii, euroscepticul Iain Duncan Smith, să demisioneze vineri seara.

Un gest surpriză, care a scos insa la lumină divergenţele din cadrul Partidului Conservator cu privire la politica de austeritate dusă de şase ani, în timp ce membrii acestuia sunt împărţiţi cu privire la Europa.

- Advertisement -

În faţa acestei revolte, premierul David Caneron a fost constrâns luni să anunţe că guvernul nu se va atinge de impozitele pentru invaliditate. Dar tensiunile au persistat marţi, când George Osborne şi-a apărat bugetul în faţa parlamentului.

Ministrul a confirmat că guvernul nu prevede noi tăieri bugetare până în anul 2020. El a negat totuşi că conservatorii i-ar favoriza pe pe bogaţi în detrimentul celor săraci.

Este o iluzie socialistă clasică a gândi că toate problemele societăţii se pot rezolva taxându-i pe cei foarte bogaţi‘, a spus el, în timp ce Partidul Laburist îi cere demisia.

Osborne a asigurat totuşi că este ‘dispus să asculte şi să înveţe‘ din erorile comise în elaborarea bugetului, scrie agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: