18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Cu 12% mai multi tineri si-au depus dosarele pentru a studia in Marea Britanie

Numărul tinerilor care au aplicat anul acesta pentru a studia la o universitate din Marea Britanie a crescut cu 12%, comparativ cu 2016, spun reprezentanţii târgului educaţional organizat în acest weekend la Bucureşti.

La ediţia de anul acesta a târgului educaţional am constat o creştere de aproximativ 12% a numărului tinerilor care au aplicat pentru a studia in Marea Britanie, comparativ cu ediţia de anul trecut

Peste o sută de instituţii de învăţământ din Europa şi Statele Unite ale Americi au fost prezente, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti, la World Education Fair. Cele mai căutate universităţi au fost cele din Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Franţa şi Spania.

- Advertisement -

Sper să pot obţine o bursă de studiu în Marea Britanie, la o facultate de inginierie, pentru că acolo sistemul de învăţământ îţi permite să puni în aplicare, în practică, ceea ce studiezi. Da, teoria este importantă, dar în România, aproape nimic nu faci practic, iar mie îmi place să meşteresc, să creez, nu doar să calculez şi să memorez teorii“, spune Marcus Stoia, un tânăr de 18 ani, elev în clasa a XII-a la un liceu din Prahova.

Diploma pe care o va obţine în străinătate va conta mult mai mult decât cea de la noi, de la Politehnică. Da, problema o reprezintă costurile, pentru că taxele sunt mari, cazare e scumpă, transportul şi mâncarea, de asemenea, va trebui să le plătim. De asta încercăm la mai multe facultăţi din Marea Britanie, unde poate obţine burse de studiu, pentru că statul britanic finanţează cursurile şi pentru studenţii străini“, a declarat Ioan Stoia.

Taxele de studiu variază între 10.000 şi 50.000 de euro pe an în Marea Britanie, în Germania acestea sunt cuprinse între 20.000 şi 30.000 de euro pe an, iar în Statele Unite ale Americii acestea depăşesc în unele cazuri 60.000 de dolari anual.

Studenţii au posibilitatea să obţină un împrumut de 9.300 de euro, pentru un an de master, sau dacă vor merge pe varianta de doi ani de master, până la 13.900 de euro, prin programul Erasmus Plus. Mai mult, pot comasa cele două împrumuri, ajungând la un total de peste 23.000 de euro. Cine va alege să studieze în Londra, de exemplu, care este cel mai scump oraş, pot plăti pentru cazare în campus până la 8.000 de lire sterline anual, apoi transportul care e până la 1.500 de euro anual şi apoi celelalte cheltuieli, care variază între 3.000 şi 5.000 de euro anual“, a explicat Ana Maria Papp.

Târgul educaţional va continua la Craiova, în data de 21 februarie, şi la Constanţa pe 23 februarie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: