8.2 C
London
Saturday, May 8, 2021

Criza asistentilor medicali din Marea Britanie se adanceste

- Advertisement -

NHS se arata ingrijorat de plecarile masive ale imigrantilor europeni din sistemul de sanatate britanic. Plecarile imigrantilor europeni angajati ca asistenti medicali si moase in Regatul Unit au atins un nou record de cand se tine o astfel de statistica.

Aproape 4.000 de imigranti din Spatiul Economic European (UE, Norvegia, Islanda si Lichtenstein) au renuntat in ultimul an la slujbele lor de asistenti medicali si moase in Marea Britanie, se arata intr-un articol publicat de The Guardian.

Iesirile si intrarile in sistemul medical britanic sunt normale numai ca problema ar fi ca intrarile sunt cu mult mai mici decat iesirile.

- Advertisement -

In contextul in care inainte de Brexit, NHS se plangea de lipsa personalului, in ultimul an, cei 4.000 de asistenti medicali si moase, au fost inlocuiti de doar 800 de imigranti europeni.

In anul anterior, au plecat doar 3.081 de europeni insa au venit alti 6.382 de imigranti europeni pe cele doua pozitii.

Daca numarul celor care au plecat este cu aproape 1.000 de asistenti si moase mai mare, numarul celor care au venit a scazut cu aproape 90%.

Janet Davies, directorul executiv al Royal College of Nursing, incearca sa explice acest exod masiv de muncitori europeni ca fiind un efect al Brexitului.

O explicatie ar fi aceea ca multi dintre imigranti nu pot anticipa ce va urma dupa Brexit din moment ce nu este foarte clar ce statut vor avea in Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news