12.8 C
London
Sunday, October 17, 2021
12.8 C
London
Sunday, October 17, 2021

Creșteri spectaculoase ale vânzărilor de alimente congelate în Marea Britanie

Panica stârnită de numărul tot mai mare de infectări cu coronavirus i-a trimis pe britanici la cumpărături, dar nu de hârtie igienică, pe modelul australian, ci de mâncare congelată și congelatoare, scrie The Guardian.

În Regat au fost raportate până acum 456 de îmbolnăviri și 8 decese, în vreme ce la nivel global bilanțul îmbolnăvirilor se apropie de 125,655 , iar cel al morților a ajuns la 4,607 .

- Advertisement -

Dacă italienii au devalizat rafturile de paste, iar românii, pe cele de ulei, făină și mălai, britanicii au o predilecție pentru mâncarea congelată, gata după câteva minute de stat în cuptorul clasic sau cu microunde.

Magazinele din Regatul Unit au înregistat creșteri spectaculoase ale vânzărilor de alimente congelate, unele ajungând aproape pe stoc zero, și, în legătură directă cu nevoia de păstrare a acestora, doi mari retaileri online au raportat o creștere neașteptată pentru acest sezon – de obicei, asta se întâmplă înainte de Crăciun – a comenzilor de congelatoare.

AO.com a primit cu 200% mai multe comenzi online de congelatoare în ultimele zile.

Iar retailerul John Lewis a înregistrat de trei ori mai multe comenzi pe același segment.

Lăzile frigorifice ar fi printre cele mai populare.

Și în Islanda, unde s-au înregistrat până acum 81 de îmbolnăviri, dar niciun deces, se înregistrează același trend: lumea cumpără foarte multă mâncare congelată, însă și paste și pastă de roșii.

Isteria cumpărăturilor din Marea Britanie s-a declanșat după de autoritățile au îndemnat oamenii să-și facă stocuri, în caz că va fi nevoie să se intre în carantină pentru două sau mai multe săptămâni.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: