10.6 C
London
Thursday, November 11, 2021
10.6 C
London
Thursday, November 11, 2021

Creşterea economică în Marea Britanie pentru 2019 este “rezistentă”

Marea Britanie a revizuit în sus prognozele de creştere economică pentru 2019, anul Brexitului, până la 1,6% de la 1,3% cât preconiza anterior, a anunţat luni ministrul de Finanţe, Philip Hammond, informează AFP preluată de Agerpres.

Creşterea economică este “rezistentă”, a declarat ministrul de Finanţe cu ocazia prezentării proiectului de buget pe 2019, citând o evaluare făcută de Biroul pentru responsabilitate bugetară (OBR), organismul public responsabil cu elaborarea prognozelor oficiale. OBR şi-a îmbunătăţit de asemenea previziunile de creştere pentru anul 2020, până la 1,4%, de la 1,3%.

Conform acestor cifre, autorităţile britanice mizează pe o accelerare a creşterii economice anul viitor, în pofida incertitudinilor care planează în jurul negocierilor cu privire la Brexit.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/
- Advertisement -

Philip Hammond a confirmat de asemenea, pe baza estimărilor OBR, că autorităţile britanice se aşteaptă la o îmbunătăţire a finanţelor publice în următorii ani, ceea ce ar urma să îi permită Guvernului de la Londra să cheltuie mai mult în viitor.

Prognozele privind deficitul bugetar preconizat pentru anul fiscal curent 2018/2019 au fost reduse la 25,5 miliarde lire sterline (sau 1,2% din PIB) de la 37,1 miliarde lire sterline (1,8% din PIB) cât se estima în luna martie.

Pentru anul fiscal 2019/2020, care începe în luna aprilie 2019, prognoza de deficit bugetar a fost redusă la 31,8 miliarde lire sterline, de la 33,9 miliarde lire sterline cât se estima anterior. 

Potrivit ministrului britanic de Finanţe, cheltuielile publice pentru anul viitor vor fi revizuite, pentru a fi identificate posibilele zone de investiţii.

Pot să îi anunţ pe britanici că perioada de austeritate este pe cale să se termine“, a spus Philip Hammond, făcând referire la un deceniu de strictă disciplină a finanţelor publice. Marea Britanie a reuşit să îşi reducă deficitul bugetar de la un nivel de aproape 10% din PIB în anul 2010, graţie în mare parte reducerii cheltuielilor pentru o serie de departamente guvernamentale şi a programelor de asistenţă socială.

Cu toate acestea, Hammond i-a avertizat pe acei membri ai partidului său care sunt în favoarea unui Brexit fără un acord cu Uniunea Europeană, că în eventualitatea unui divorţ fără un acord va fi nevoie să fie adoptat un buget de urgenţă care să înlocuiască actualele planuri de cheltuieli.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: