1 C
London
Friday, November 5, 2021
1 C
London
Friday, November 5, 2021

Creșterea economică din Marea Britanie, în cădere liberă

Economia Marii Britanii isi va reduce ritmul de crestere cu 40%, in 2017, au anuntat expertii Comisiei Europene intr-un raport emis miercuri, 9 noiembrie.

Cresterea de 1,8% prognozata anterior de Bruxelles a fost inlocuita cu una mult mai modesta, de numai 1%, informeaza The Independent.

Expertii organismului european au invocat „incertitudinea” provocata de Brexit ca principala cauza a deteriorarii prognozei de crestere economica a Regatului Unit. In acelasi timp, analiza lor indica o crestere a inflatie de la 0,8% la 2,5%, ca urmare a deprecierii lirei sterline cu 20 de procente in fata dolarului si a monedei euro.

- Advertisement -

Prognoza emisa de europeni este mai pesimista decat ultima analiza facuta publica de Banca Angliei, in care echipa guvernatorului Carney spera la o crestere de 1,4%.

O scadere a nivelului investitiilor este de asteptat in trimestrele urmatoare, iar aceasta va atarna greu asupra cresterii economice din Marea Britanie in cursul anului viitor”, au mentionat reprezentantii CE.

Unele efecte vor fi sesizate inca de pe acum, prognoza Comisiei indicand o reducere a cresterii economice pe anul in curs de la 2,3% (estimare facuta in luna mai), la 1,9 procente.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: