8.9 C
London
Saturday, November 6, 2021
8.9 C
London
Saturday, November 6, 2021

Creste numarul studentilor romani in Marea Britanie

Rezultatul referendumului de pe 23 iunie, in urma caruia 52% dintre britanici au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, a creat panica in randul tinerilor care intentioneaza sa plece la studii in Marea Britanie.

Printre primii cetateni afectati direct de aceasta stire au fost studentii europeni din Marea Britanie ale caror prime intrebari erau: oare va trebui sa platesc taxe de scolarizare mai mari? Oare voi mai avea acces la imprumutul guvernamental de care beneficiam pana in prezent?

Raspunsul Guvernului Marii Britanii, precum si al reprezentantilor universitatilor nu a intarziat sa apara, pentru a asigura studentii care vor incepe cursurile in toamna ca vor beneficia de aceleasi conditii ca pana acum in ceea ce priveste taxa de scolarizare si sistemul de alocare a imprumutului guvernamental care acopera taxa de scolarizare.

  • Taxele de scolarizare nu vor creste fata de nivelul cu care fiecare student a inceput programul de studii la care se afla. Coventry University chiar a emis un comunicat in care garanteaza inghetarea taxei de scolarizare anuale la nivelul actual pentru urmatorii 5 ani.
  • Contractarea imprumutului guvernamental la inceputul programului de studii garanteaza continuarea acordarii acestuia pe toata durata programului, indiferent daca statutul Marii Britanii se schimba in cadrul Uniunii Europene.
- Advertisement -

Astfel, cei interesati sa devina studenti in UK in anul 2016/2017 sunt sfatuiti sa continue demersurile academice. Avand in vedere faptul ca nu exista o certitudine pentru tinerii care vor aplica in urmatorii ani academici la facultate in Marea Britanie, in momentul de fata, aceasta e ultima generatie care are siguranta de a studia in spatiul britanic si de a beneficia de serviciile Student Loans Company si aceleasi privilegii pe care le au actualii studenti romani din UK.

Prioritar este sa convingem guvernul Marii Britanii sa faca pasii necesari pentru a se asigura ca atat angajatii, cat si studentii din tarile ce apartin Uniuinii Europene pot sa continue sa lucreze si sa studieze in universitatile britanice si pentru a promova Marea Britanie ca o destinatie primitoare pentru cele mai bune si mai stralucite minti intrucat aduc o contributie semnificativa cercetarilor universitare, precum si predarii, avand astel un impact pozitiv asupra economiei si societatii britanice“, declara Julia Goodfellow, presedinte al Universities UK, organizatie ce reprezinta numeroase universitati importante din Regatul Marii Britanii,  pentru publicatia Times Higher Education.

Aceste masuri sunt vesti extrem de bune pentru cei peste 8.000 de studenti romani care studiaza in momentul de fata in Marea Britanie si pentru cei aproximativ 2.000 care au aplicat pentru admitere anul acesta academic. Viitorul lor academic nu se va schimba.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: