12.4 C
London
Thursday, January 28, 2021

Cresc prețurile biletelor de tren în Marea Britanie

- Advertisement -

Ministerul Transporturilor din Marea Britanie anunță că vor crește prețurile biletelor de tren, din cauza miliardelor de lire sterline cheltuite în timpul pandemiei pentru a menține căile ferate deschise.

Astfel, se anunță o creștere peste inflație a tarifelor feroviare pentru anul viitor, a anunțat guvernul.

- Advertisement -

Tarifele reglementate – care includ abonamentele – vor crește în medie cu 2,6%, deși creșterea va fi avea loc de la 1 martie și nu de la 1 ianuarie, a anunțat Ministerul Transporturilor, potrivit Sky News.

Mick Cash, lider al sindicatului feroviar, maritim și de transport (RMT), a declarat că prețurile biletelor sunt „forțate să subvenționeze profitul privat”.

Deși este mai mare decât inflația, creșterea de 2,6% va fi totuși mai mică decât cea de anul trecut.

Ministerul a mai anunțat că întârzierea creșterii tarifelor până în martie a oferă celor care nu pot lucra de acasă o fereastră pentru reînnoirea abonamentelor la tariful existent.

Mai mult de 4 miliarde de lire sterline au fost investite pentru a sprijini căile ferate, de la începutul pandemiei și se așteaptă ca suma să crească la 10 miliarde de lire sterline.

Guvernul a preluat acordurile de franciză de la operatorii de trenuri în martie, după prăbușirea cererii cauzată de pandemie.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news