1.4 C
London
Friday, January 15, 2021

Creditele ipotecare ieftine, in timp ce costul chiriei în Marea Britanie este cel mai ridicat din Europa

- Advertisement -

Costul chiriei în Marea Britanie este cel mai ridicat din Europa, dar proprietarii beneficiază de creditele ipotecare ieftine, arată datele publicate miercuri de Federaţia Naţională a Locuinţelor din Regatul Unit (NHF), transmite BBC.

Chiriaşii cheltuiesc de obicei 39,1% dun veniturile lor pe chirie, faţă de media europeană de 28%. De asemenea cei care închiriază o locuinţă în Marea Britanie se simt mai puţin siguri deoarece contractele se încheie de obicei pe termen scurt.

Asociaţia bancherilor britanici (BBA) susţin că există ‘o concurenţă strânsă‘ între bănci [quote_left]Proprietarii de locuinţe beneficiază de concurenţa între bănci, care a ieftinit creditele ipotecare.[/quote_left]astfel încât sunt disponibile ‘tranzacţii satisfăcătoare pentru cei care iau credite ipotecare‘. Ratele scăzute ale dobânzilor şi lipsa proprietăţilor disponibile au stimulat ieftinirea creditelor ipotecare.

- Advertisement -

Datele NHF arată că în Marea Britanie chiriaşii particulari reprezintă aproximativ 17% din totalul rezidenţilor dar se confruntă cu majorarea costurilor. De exemplu, în Germania şi Olanda, chiriaşii particulari plătesc chirii mai ieftine cu 50% decât în Regatul Unit.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcecapital

ULTIMELE ȘTIRI

Related news