10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Creditele ipotecare ieftine, in timp ce costul chiriei în Marea Britanie este cel mai ridicat din Europa

Costul chiriei în Marea Britanie este cel mai ridicat din Europa, dar proprietarii beneficiază de creditele ipotecare ieftine, arată datele publicate miercuri de Federaţia Naţională a Locuinţelor din Regatul Unit (NHF), transmite BBC.

Chiriaşii cheltuiesc de obicei 39,1% dun veniturile lor pe chirie, faţă de media europeană de 28%. De asemenea cei care închiriază o locuinţă în Marea Britanie se simt mai puţin siguri deoarece contractele se încheie de obicei pe termen scurt.

Asociaţia bancherilor britanici (BBA) susţin că există ‘o concurenţă strânsă‘ între bănci [quote_left]Proprietarii de locuinţe beneficiază de concurenţa între bănci, care a ieftinit creditele ipotecare.[/quote_left]astfel încât sunt disponibile ‘tranzacţii satisfăcătoare pentru cei care iau credite ipotecare‘. Ratele scăzute ale dobânzilor şi lipsa proprietăţilor disponibile au stimulat ieftinirea creditelor ipotecare.

- Advertisement -

Datele NHF arată că în Marea Britanie chiriaşii particulari reprezintă aproximativ 17% din totalul rezidenţilor dar se confruntă cu majorarea costurilor. De exemplu, în Germania şi Olanda, chiriaşii particulari plătesc chirii mai ieftine cu 50% decât în Regatul Unit.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcecapital

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: