10.5 C
London
Sunday, October 17, 2021
10.5 C
London
Sunday, October 17, 2021

Cozi infernale la Consulatul României de la Londra (video)

Din nou cozi infernale la Consulatul României de la Londra, fiind o situaţie des întâlnită în ultimele luni.

Deși românii din Marea Britanie plătesc anual peste 3 milioane de euro pe taxe consulare, Ministerul de Externe nu este în stare să asigure condiții decente.

Imaginile umilinței la care sunt supuși românii sunt elocvente: într-o încăpere mică, zeci de oameni își așteaptă documentele. Câțiva copii așteaptă alături de părinți, de ore întregi, pașapoartele. Este un haos de nedescris, în timp ce coada de afară capătă proporții din ce în ce mai mari, pe un frig de crăpau pietrele, arată ziarulromanesc.net.

- Advertisement -

Sunt încă la consulat, am venit vineri pentru a-mi ridica pașaportul, a fost închis până la ora 10:00, s-a deschis la un moment dat, dar au fost eliberate doar persoanelor ce au avut bilet de avion sâmbătă și duminica”, a postat un roman pe Facebook, arătând li imaginile filmate în interiorul consulatuluit.

„Ni s-a zis sa venim azi, azi au fost cozi infernale la ghișee, coada era din strada. La un moment dat, am reușit sa intru înăuntru pentru informație și pentru a-mi ridica pașaportul, mi s-a zis ca poate după ora 15:00 se va elibera pașaportul, sau vineri. Dar cozile încă mai sunt la ghișee”, s-a plâns românul.

Românii din Marea Britanie au plătit, în 2015, uriașa sumă de 3.338.615 euro la consulatele din Londra și Edinburgh. Numai secția consulară din Londra a adus la buget suma de 3.149.405 euro, cea mai mare după cea de la Chișinău, Republica Moldova.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcevocea

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: