7 C
London
Monday, January 18, 2021

Copiii se pot infecta mai uşor cu Covid-19 acasă decât la şcoală

- Advertisement -

Copiii au mai multe şanse să infecteze cu noul coronavirus acasă decât la şcoală, potrivit unui studiu realizat de Public Health England (PHE).

Constatările au fost făcute după ce consilierul medical şef din Marea Britanie a declarat că redeschiderea şcolilor reprezintă mai puţine riscuri de infectare a copiilor.

- Advertisement -

Copiii sunt expuşi mai degrabă riscului de a fi afectaţi dacă nu se mai întorc la şcoală luna viitoare decât de a fi infectaţi cu coronavirus”, spune consilierul medical şef din Marea Britanie, Chris Whitty.

În luna iunie, cercetarea PHE a detectat doar 67 de cazuri şi 30 de focare care au fost legate de şcolile din toată Anglia.

De asemenea, studiul a mai constatat că:

  • Doar 0.01% din instituţiile de învăţământ deschise au avut un focar de Covid-19
  • Din un milion de copii care au frecventat şcoala în iunie, doar 70 s-au infectat cu noul virus

Cazurile de coronavirus, cât şi focarele raportate, au fost examinate zilnic în toate instituţiile de învăţământ din Anglia până la sfârşitul lunii iulie, ca parte a studiului.

PHE a constatat că există mai multe riscuri de apariţie a focarelor în acele zone care aveau, de asemenea, o incidenţă ridicată a Covid-19, ceea ce sugerează că transmiterea în comunitate a determinat răspândirea infecţiei în şcoli.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news