6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Contrar speculațiilor românii nu au invadat piața muncii din Marea Britanie

Înainte de eliminarea restricțiilor de pe piața muncii din Marea Britanie pentru români și bulgari, au existat nenumărate calcule, făcute în special de liderul UKIP, Nigel Farage, potrivit cărora Anglia ar fi urmat să fie invadată de cele două categorii de imigranți. Dar aceste temeri s-au dovedit a fi exagerate!

The Guardian, citează datele emise de Observatorul pentru Migraţie al Universităţii Oxford, numărul românilor și bulgarilor din Marea Britanie nu a înregistrat o creștere accentuată după ridicarea restricțiilor de pe piața muncii pentru România și Bulgaria.

- Advertisement -

Publicația britanică scrie că, în prezent, în Marea Britanie trăiesc un sfert de milion de români și bulgari, dintre care 80% au ajuns în regat înainte de ridicarea restricțiilor.

Observatorul pentru Migraţie al Universităţii Oxford mai notează că numărul românilor și bulgarilor din Marea Britania a înregistrat o creștere constantă în ultimii șapte ani. Astfel, în septembrie 2013, numărul românilor și bulgarilor din Marea Britanie era de 205.000, iar în septembrie 2014 a ajuns la 252.000. Concret, într-un an, creșterea a fost de 47.000, similară cu cea din perioada 2012-2013, care a fost de 45.000 de persoane.

Așadar, declarațiile lui Nigel Farage, potrivit căruia, imediat după ridicarea restricțiilor, 5.000 de români şi bulgari urmau să vină în Marea Britanie, săptămânal, timp de câţiva ani, s-au dovedit a fi false.

[pull_quote_center]Creșterea numărului de români și bulgari din Marea Britanie a fost constantă în ultimii șapte ani, în ciuda controalelor temporare care le-a limitat accesul la piața muncii și la asistență socială. Eliminarea controalelor nu pare să fi avut vreun efect semnificativ[/pull_quote_center], subliniază Madeleine Sumption, directorul Observatorului pentru Migraţie.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: