12.1 C
London
Sunday, November 14, 2021
12.1 C
London
Sunday, November 14, 2021

Consultanta medicala gratuita pe platforma online Medici pentru Romania

In doar trei saptamani de la lansare, programul Medici pentru Romania a oferit consultanta medicala online gratuita pentru mai bine de 500 de pacienti cronici care au avut nevoie de recomandari medicale de specialitate.

Campania “Nu uitam de ceilalti” este o initiativa civica a programului Medici pentru Romania ce isi propune sa ajute pacientii cu boli cronice sau diverse simptome usoare, fara legatura cu COVID-19, care au nevoie de suport medical si consultanta intr-o perioada in care stau izolati la domiciliu.

- Advertisement -

In prezent, in cadrul programului s-au afiliat 75 de medici din diverse specializari precum psihiatrie, neurologie, pediatrie, psihologie, dermatologie, ginecologie, cardiologie, oftalmologie, gastro-enterologie, stomatologie, ORL, medicina de familie, chirurgie plastica.

In ultimele trei saptamani peste 500 de pacienti au beneficiat de consultatii online gratuite, iar numarul medicilor afiliati depaseste acum 75.

Am inceput cu doar 20 de cadre medicale voluntare. Creste cererea de consultanta pe partea de psihologie, acolo unde sesiunea gratuita dureaza 30 de minute, dar avem o cerere foarte mare si in domenii precum dermatologie, cardiologie, gastroenterologie, medicina de familie si ORL”, declara Alexandru Costache, initiatorul programului Medici Pentru Romania.

Totul se desfasoara online, astfel ca nu va fi necesara deplasarea de la domiciliu. Fiecare sedinta de consiliere dureaza 15 sau 30 de minute si va fi efectuata in urma programarii online pe www.medicipentruromania.ro. Suportul exclude urgentele, pentru acest lucru pacientii trebuind sa sune la 112.

Avantajele consilierii online oferite sunt multiple:

• Pacientii vor putea discuta deschis si confidential, prin videoconferinta, cu un profesionist.

• Au acces la medici romani foarte buni, din tara si din intreaga lume, din confortul casei lor.

• Scade riscul de a fi expusi infectarii cu coronavirus, nefiind necesara deplasarea in afara domiciliului.

• Reducem presiunea pe camerele de garda si cabinetele de consultatii.

• Serviciile sunt gratuite – pentru pacienti si pentru medici.

Sistemul de programari, dar si cel de afiliere ca medic, este disponibil pe www.medicipentruromania.ro/nu-uitam-de-ceilalti

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: