18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Congestion zone vs Low emission zone

Ce înseamnă “congestion zone”? Dar “low emission zone”? Sa facem precizări în acest sens.

Prima…congestion zone. În anul 2007 până pe 4 ianuarie 2010, zona de vest hașurată cu culoare roz, a fost zona extinsă inițial de către guvern pentru a mai scoate bani în plus de la șoferi de mașini.anunturiuk.com congestion-zone-culoare-roz
De pe 4 ianuarie 2010, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, a scos de pe grila de taxare zona de vest și a rămas zona inițială care arată ca în imagine.anunturiuk.com congestion-zone-2

Când sunteți în zona de congestie unde se plătește în prezent 12£ pe zi, vă arată indicatoare pe stâlpi și pe străzi cu litera roșie “C” mare. Mulți șoferi nu cunosc faptul că nu e obligatoriu să plătești “congestion zone” dacă eviți zonele de restricții.

Este practic o taxă pentru care mulți se bagă în necunoscuta de cauză.

- Advertisement -

Aria de “low emission zone” este structurată conform imaginii anunturiuk.com low-emission-zone și cuprinde cu culoarea oranj (inclusiv fosta zona la care s-a renunțat în anul 2010) și zona de “congestion charge“. Ne prezintă strict zonele de low emission în care orice vehicul care nu are minim nivel de poluare Euro 4 introdus în anul 2008, trebuie să plătească o taxă pe zi de £100 până la £200 în funcție de anul de fabricație al mașinii, dacă vor să circule in ariile de restricție. Exceptie fac categoriile mari de vehicul gen TIR, autobuze și autocare trebuie să se supună standardelor minime Euro 3 de poluare pentru a circula în Londra.

Este necesar să vă gândiți foarte bine înainte când achiziționați o mașină sau motocicletă.

Pentru că englezii poate își păstrează mașinile bine și curate. Însă amenzile și taxele plus necunoașterea regulilor și standardelor în Anglia, vă vor taxa la buzunar înzecit.

Material făcut de Oliver Armand SuperBlackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: