6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Condiţiile socante în care trăiau 13 scalvi est europeni

13 “sclavi” din estul Europei au fost salvaţi de poliţia britanică în timpul unui raid, iar modul în care aceştia erau trataţi de către angajatori a şocat o lume întreagă.

Patru bărbaţi au fost arestaţi sub acuzaţia de trafic de carne vie şi obligarea unor oameni de a depune muncă forţată, conform Daily Mail.

- Advertisement -

Cele 13 persoane de naţionalitate slovacă au fost abuzate fizic şi psihic şi obligate să muncească într-o fabrică, conform declaraţiei poliţiei din oraşul britanic Rochndale.

Acţiunea poliţiei a venit după ce alţi 10 “sclavi” au fost descoperiţi de poliţia din localitate.

[pull_quote_center]Bărbaţii şi femeile care lucrau în fabrică ne-au spus că au fost victimele unor abuzuri fizice şi verbale din partea angajatorilor şi că au fost obligaţi să muncească 80 de ore pe săptămână pentru doar 25 de lire[/pull_quote_center] , a declarat inspectorul de poliţie James Faulkner, implicat în anchetă.

Angajatorii le-au promis un serviciu şi cazare, însă i-au obligat să muncească în condiţii groaznice peste 12 ore pe zi. Este un exemplu tipic pentru modul în care funcţionează sclavia modern în Marea Britanie”, a concluzionat Faulkner.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: