9.8 C
London
Wednesday, May 19, 2021

Condiţiile socante în care trăiau 13 scalvi est europeni

- Advertisement -

13 “sclavi” din estul Europei au fost salvaţi de poliţia britanică în timpul unui raid, iar modul în care aceştia erau trataţi de către angajatori a şocat o lume întreagă.

Patru bărbaţi au fost arestaţi sub acuzaţia de trafic de carne vie şi obligarea unor oameni de a depune muncă forţată, conform Daily Mail.

- Advertisement -

Cele 13 persoane de naţionalitate slovacă au fost abuzate fizic şi psihic şi obligate să muncească într-o fabrică, conform declaraţiei poliţiei din oraşul britanic Rochndale.

Acţiunea poliţiei a venit după ce alţi 10 “sclavi” au fost descoperiţi de poliţia din localitate.

[pull_quote_center]Bărbaţii şi femeile care lucrau în fabrică ne-au spus că au fost victimele unor abuzuri fizice şi verbale din partea angajatorilor şi că au fost obligaţi să muncească 80 de ore pe săptămână pentru doar 25 de lire[/pull_quote_center] , a declarat inspectorul de poliţie James Faulkner, implicat în anchetă.

Angajatorii le-au promis un serviciu şi cazare, însă i-au obligat să muncească în condiţii groaznice peste 12 ore pe zi. Este un exemplu tipic pentru modul în care funcţionează sclavia modern în Marea Britanie”, a concluzionat Faulkner.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Related news