7.5 C
London
Thursday, December 9, 2021
7.5 C
London
Thursday, December 9, 2021

Condiţii de muncă în Marea Britanie (Ghid)

Ambasada României la Londra anunţă că, pe 23 ianuarie, confederaţia sindicală Trades Union Congress a publicat ghidul online «Condiţii de muncă în Marea Britanie», tradus în 13 limbi străine (inclusiv în română), care conţine informaţii privind condiţiile de acces pe piaţa britanică a muncii.

Lucrarea a fost elaborată cu scopul creşterii nivelului de informare a lucrătorilor europeni şi combaterii exploatării prin muncă.

- Advertisement -

Ghidul poate fi accesat online http://www.tuc.org.uk/workingintheuk şi a fost elaborat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, ca parte a proiectului «O mai bună informare a lucrătorilor migranţi prin cooperare transnaţională», având ca parteneri confederaţiile sindicale LIGA din Ungaria şi CARTEL ALFA din România.

Ghidul conţine informaţii şi sfaturi utile în domeniul muncii: plata drepturilor salariale, contractele de muncă, timpul de muncă, acordarea indemnizaţiei pentru incapacitate de muncă, sănătatea şi siguranţa la locul de muncă, prestaţii familiale, soluţionarea disputelor la locul de muncă, aderarea la un sindicat şi contacte utile în Marea Britanie.

Prin accesarea ghidului în format online, persoanele interesate au posibilitatea, într-o primă etapă, să-şi identifice statutul pe care îl deţin pe piaţa muncii (salariat, lucrător temporar, lucrător pe cont propriu), după care pot avea acces la drepturile pe care le deţin pe piaţa muncii ca urmare a acestui statut.

Totodată, sunt prezentate o serie de alte informaţii utile pentru viitorii părinţi (concediu maternitate/paternitate, indemnizaţii şi alte facilităţi).

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: