11 C
London
Sunday, June 26, 2022
11 C
London
Sunday, June 26, 2022

Concert-experiment în Marea Britanie, fără distanțarea socială sau purtarea măștilor

Un concert-experiment în aer liber, cu 5.000 de participanți, va avea loc în luna mai în Marea Britanie. Autoritățile nu vor impune restricții, pentru a vedea dacă evenimentele se pot relua în siguranță. 

În Marea Britanie va avea loc, pe 2 mai, un concert în aer liber, cu participarea a 5.000 de persoane, fără restricții precum distanțarea socială sau purtarea măștilor de protecție, au anunțat duminică autoritățile din Regatul Unit. 

- Advertisement -

Oamenii se pot bucura de eveniment ca înainte de pandemie deoarece experimentul „face parte din cercetarea privind transmiterea COVID-19 la un festival de muzică în aer liber”. Evenimentul se va desfășura în Sefton Park din Liverpool, iar participanții vor fi obligați să efectueze un test rapid pentru COVID-19 la un centru local.

Cercetătorii vor urmări „mișcările și comportamentul mulțimii” pentru a vedea cum se propagă virusul, în cazul în care vor fi oameni care se vor infecta, potrivit Libertatea.ro.

Unde au mai avut loc concerte-experiment Palau Sant Jordi din Barcelona a găzduit un concert-experiment al trupei rock spaniole Love of Lesbian, la care au participat 5.000 de oameni. Organizatorii au ales un spațiu închis pentru a vedea cât de mare este rata de infectare cu noul coronavirus la un eveniment de acest gen.

Aceștia au pus la dispoziția spectatorilor, în prețul biletului, un test rapid pentru COVID-19, dar și măști de protecție. În sala au intrat doar cei care au fost testați negativ și a fost o singură regulă: purtarea măștii de protecție.

Evenimentul a fost monitorizat de o echipă de epidemiologi care au vrut să vadă cât de eficiente sunt măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronovarius, aflate în vigoare în aproape toată lumea.

Acesta este un alt mic pas către a putea organiza concerte și evenimente culturale în timpul pandemiei”, a declarat dr. Boris Revollo, un medic implicat în studiu, potrivit Digi24.

Specialiștii vor analiza rata de infectare în cazul celor 5.000 de oameni care au participat la un concert în comparație cu rata de infectare în rândul populației generale.

Niciun caz de COVID-19 la un concert-experiment din Barcelona Tot în Barcelona, în decembrie 2020 a fost organizat un concert-experiment, cu aproape 500 de oameni și anumite măsuri sanitare, pentru a vedea cum pot fi reluate astfel de evenimente, fără răspândirea cazurilor de COVID-19.

Atunci au fost testați negativ 1.000 de oameni, cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, însă numai 500 dintre ei au participat la concert.

În cele cinci ore petrecute în sală, spectatorii s-au bucurat, sub supravegherea unor epidemiologi, de muzica a două formații rock spaniole și mixajul a doi DJ.

Cei care au vrut să consume băuturi au avut la dispoziție o cameră specială. La fel și fumătorii. În urma acestei experiențe, nimeni nu s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2. La niciun concert nu a fost nevoie de distanțare socială, dansul și înghesuiala au fost permise.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: