5.4 C
London
Sunday, January 16, 2022
5.4 C
London
Sunday, January 16, 2022

Concedieri masive la una dintre cele mai mari bănci din Marea Britanie

Banca britanică Barclays intenţionează să desfiinţeze în următorii doi ani peste 30.000 de locuri de muncă, numărul total de angajaţi la nivel mondial urmând să coboare sub 100.000, după ce directorul general Antony Jenkins a fost înlăturat din funcţie în această lună, relatează The Times.

Programul de restructurare este considerat singura soluţie pentru îmbunătăţirea performanţelor financiare şi dublarea preţului acţiunilor, potrivit unor surse citate de publicaţie.

Concedierile vor afecta angajaţii de nivel mediu şi pe cei din back office, unde vor fi realizate majoritatea reducerilor de costuri.

The Times a relatat că viitorul director general care ţl va înlocui pe Jenkins va reduce numărul de locuri de muncă mai rapid şi mai drastic decât acesta.

- Advertisement -

Vicepreşedintele Barclays, Michael Rake, va pleca la rândul său din bancă, pentru a deveni preşedinte al companiei de procesare a plăţilor Worldpay.

Barclays este a patra mare bancă europeană care îşi schimbă directorul general în acest an. Măsuri similare au avut loc la Deutsche Bank, Credit Suisse şi Standard Chartered, acţionarii fiind nemulţumiţi de preţurile scăzute ale acţiunilor şi de cheltuielile ridicate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: