2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Companiile farmaceutice nu raman oricum in Marea Britanie!

Companiile farmaceutice vor parasi Marea Britanie in cazul in care guvernul tarii nu va cumpara noile lor produse revolutionare, fiind vorba in special de tratamente impotriva cancerului si a altor afectiuni oncologice, scrie The Telegraph.

In opinia gigantilor pharma, metodologia de evaluare a eficientei medicamentelor a devenit depasita in Marea Britanie, ceea ce ar putea antrena plecarea marilor laboratoare de cercetare din domeniu.

“Ne nemultumeste si demoralizeaza faptul ca noile noastre preparate, elaborate aici, nu sunt folosite in Marea Britanie”, a declarat pentru The Telegraph, vicepresedintele AstraZeneca, Mene Pangalos.

“Daca sistemul ramane la fel de complicat si nu vor fi adoptate cele mai importante inovatii care devin standard in alte tari, acest lucru va reduce nivelul testelor clinice din Marea Britanie. In aceste conditii, companiile vor parasi Regatul Unit si nimeni nu le va lua locul”, a avertizat Pangalos.

- Advertisement -

Companiile farmaceutice au fost astrase de regimul fiscal, extrem de ingaduitor din Marea Britanie, dar si de nivelul ridical al bazei stiintifice si de cercetare. La capitolul probleme, pozitia Institutului national pentru sanatate (National Institute for Health and Care Excellence, Nice) reprezinta una dintre cele, structura respectiva evaluand necesitatea achizitiei de medicamente pornind de la eficienta economica.

In opinia lui Pangalos, aceasta abordare inseamna, de fapt, ca noile preparate, cu adevarat personalizate, nu pot fi prelucrate si evaluate la fel ca medicamentele traditionale folosite de marea majoritate a oamenilor ca mijloace impotriva diabetului sau astmului.

The Telegraph precizeaza ca Nice nu a majorat volumul achizitiilor de stat pentru medicamente din 1999, ceea ce inseamna o reducere considerabila a cheltuielilor corespunzatoare. Spre exemplu, pentru tratarea unui bolnav de cancer in Marea Britanie sunt alocate 6.500 de lire sterline, fata de 12.200 de lire in Franta sau 13.100 in Germania.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: