10.6 C
London
Monday, December 27, 2021
10.6 C
London
Monday, December 27, 2021

Companiile austriece trimit profitul facut pe spatele romanilor in Austria

Romania nu a aderat la UE pentru ca companiile austriece sa trimita profitul facut pe spatele romanilor in Austria, in timp ce statul austriac discrimineaza cetatenii romani.

Cetatenii romani, beneficiari ai alocatiilor pentru copii se afla pe locul 5 in Austria intre statele UE (cetatenii maghiari primesc de 5,9 ori mai mult, cetatenii slovaci primesc de 4,3 ori mai mult, cetatenii polonezi primesc de 2,8 ori mai mult si cetatenii sloveni primesc de  1,18 ori mai mult).

Cetatenii romani din Austria (30-60.000) desi sunt de 2-4 ori mai multi decat cetatenii sloveni (peste 14.000), cer si primesc doar 11 mil euro fata de cetatenii sloveni care primesc 13 mil euro.

- Advertisement -

22.456 copii ai celor 600 de mii de polonezi, primeau alocatii pentru copii de la statul britanic intr-un raport de 3,74%. Doar 404 copii ai celor  peste 100 de mii de romani (oficial) primeau alocatii pentru copii de la statul britanic, intr-un raport de 0,3-0,4%. Deci cetatenii romani primesc de aproximativ 10 ori mai putine beneficii pentru copii decat cetatenii polonezi de la statul britanic, raportat la numarul lor in Regatul Unit.

Asta arata fie ca slovenii/polonezii au de 2-4/10 ori mai multi copii, ori ca statul austriac/britanic a implemetat un sistem care discrimineaza in mod direct sau indirect accesul cetatenilor romani la alocatiile pentru copii sau ca majoritatea cetatenilor romani sunt mai interesati de munca decat sa stea sa ceara beneficii pentru copii.

Migrantii din Uniunea Europeana au platit cu 10% mai multe taxe decat cetatenii anunturiuk.com Romania-nu-a-aderat-la-UE-pentru-ca-companiile-austriece-sa-trimita-profitul-facut-pe-spatele-romanilor-in-Austria2britanici, iar migrantii din noile tari membre UE au contribuit cu 64% mai mult in taxe in Regatul Unit decat au primit ca beneficii in perioada 2001-2011.

Aceste cifre  arata, cat de incorecte sunt  declaratiile ministrului  afacerilor externe al Austriei, Sebastian Kurz si a primului ministru al Marii Britanii, David Cameron  care doresc ca romanii care platesc taxe in tarile lor sa nu mai primeasca  alocatii pentru copii daca, copiii lor se afla in Romania.

Romanii au acceptat aderarea la UE stiind ca economia Romaniei ar putea fi acaparata de companiile europene, asa cum s-a si intamplat, datorita faptului ca au fost amagiti ca in cazul aparitiei unor dezechilibre economice vor avea dreptul sa mearga in alte tari membre UE si sa beneficieze acolo de aceleasi drepturi ca si cetatenii acelor state. Majoritatea politicienilor  romani au dorit aderarea pentru a putea fura din fondurile europene si a primi comisioane ilegale din privatizarea companiilor romanesti.

Romania nu a aderat la UE pentru ca companiile austriece sa trimita profitul facut pe spatele romanilor in Austria, beneficiind de facilitatile din Romania, in timp ce statul austriac discrimineaza cetatenii romani.

In acest moment functioneaza la nivelul Uniunii Europene principiul nediscriminarii cetatenilor sau firmelor provenite din alte tari membre UE.

Daca statul austriac si britanic doresc sa discrimineze, neoferind cetatenilor romani aceleasi facilitati si beneficii ca cele oferite cetatenilor austrieci, atunci nici statul roman nu ar trebui sa ofere companiilor britanice si austrice aceleasi facilitati fiscale pe care le ofera firmelor romanesti.

Daca statul austriac si britanic vor sa rescrie regulile alegand doar ce le convine, atunci statul roman ar trebui sa solicite o noua regula prin care statului austriac si britanic sa plateasca inapoi catre statul roman o parte din taxele pe care muncitorul roman le plateste statului austriac si britaniac, avand in vedere ca doar statul roman a platit pentru dezvoltarea acelui cetatean pana la momentul cand a devenit apt de munca.

Apreciez declaratia presedintelui Klaus Iohannis care a spus ca nu poate fi pus in discutie dreptul fundamental la libera circulatie a persoanelor in Uniunea Europeana si a ministrului muncii, Rovana Plumb de condamnare a ministrului de externe austriac.

Astept si o declaratie a reprezentantilor statului roman, Klaus Iohannis si Victor Ponta cu privire la afirmatia primului ministru David Cameron  conform careia romanii care muncesc si platesc taxe in Regatul Unit al Marii Britanii nu ar trebui sa primeasca alocatii de la statul britanic pentru copii lor, daca acestia se afla in Romania.

Lipsa de reactie a majoritatii politicienilor romani ma face sa cred ca, singurul lucru de care le pasa este ca partenerii lor  din alte state UE sa nu scoata la iveala informatii despre infractiuni comise de acestia.

Reprezentantii statului roman au datoria de a anunta public ca vor folosi dreptul de veto la nivelul UE pentru a impiedica orice fel de modificari ale drepturilor conferite romanilor in momentul aderarii la Uniunea Europeana.

Orice plan de discriminare a muncitorilor romani din alta tara UE va trebui  respins, deoarece cei care platesc taxe si contribuie la asigurarile sociale din tara gazda membra UE, trebuie sa primeasca aceleasi beneficii ca cetatenii din tara gazda.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

Cu stima,

Dr Tommy Tomescu
Lider al Partidului Europenilor – UK

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: