-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021
-0.3 C
London
Monday, November 29, 2021

Companii aeriane și agențiile de turism din Marea Britanie încalcă legea întârziind returnarea banilor

Cele mai mari companii aeriane și agențiile de turism din Marea Britanie încalcă legea întârziind returnarea banilor pentru călătoriile anulate din cauza pendemiei de coronavirus – declarat un grup de clienți.

O investigație  făcută de către Which? a descoperit că unele dintre companii refuză să returneze banii încălcându-și obligațiile legale, în timp ce altele oferă vouchere sau puncte de credit “care se pot dovedi a fi fără valoare” dacă agențiile de turism falimentează.

- Advertisement -

Studiul a citat estimările industriei care ajung până la 7 bilioane de £ în plăți făcute de către clienți britanici afectați.

Which? spune că a descoperit că niciuna dintre cele 10 cele mai mari agenții de turism ale țării, inclusiv Tui și Jet2, rambursează integral în limita de timp legală, dar unele refuză să ramburseze fie măcar parțial.

Sub incidența legii UE, agențiile de turism trebuie sa ramburseze clienților sumele achitate în decurs de 14 zile dacă pachetul de călatorie al acestora este anulat.

Which? a contactat deasemenea si cele mai mari 10 companii aeriene din Marea Britanie – inclusiv British Airways și EasyJet – și susține că niciuna dintre acestea nu rambursează banii pasagerilor conform legilor în vigoare.

Conform Regulilor de Îmbarcare Refuzată ale Uniunii Europene, pasagerii au dreptul să își primească banii înapoi în decurs de 7 zile, dacă un zbor al unei companii aeriene din Marea Britanie sau UE, sau de pe un aeroport din Marea Britanie și UE, este anulat.

Which? a lansat un plan de 10 puncte care susține acțiune urgentă din partea Guvernului, a agențiilor de turism și asiguratorilor care spun că va ajuta industria și va proteja călatorii.

Planul include:

Extinderea perioadei de 14 zile de rambursare pentru pachetele de vacanță până la o lună. Un fond de garanție  temporar din partea Guvernului pentru a susține firmele care se regăsesc în imposibilitatea de a-și îndeplini obligațiile legale.

Toti clienți eligibili pentru rambursare trebuie să primească banii cash. Pasagerii sunt rugați sa fie răbdători

Asociația Abta a avertizat că potopul de creanțe cauzat de către de măcinarea industriei înseamnă că firmele se vor prăbuși dacă vor fi forțate să achite imediat rambursările cash.

Aceasta solicită ca Guvernul să permită companiilor sa ofere puncte de credit ca alternativă pe termen scurt.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: