18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Compania naţională Tarom reia zborurile începând cu 2 mai

Compania naţională Tarom reia zborurile începând cu 2 mai. Iată care sunt primele destinații.

Dacă în zilele de 2 şi 4 mai compania va opera un zbor spre Amsterdam, respectiv Atena, în data de 6 mai vor putea fi făcute călătorii spre Paris, Frankfurt, Amsterdam. Începând cu 8 mai, vor putea fi rezervate bilete şi spre Munchen.

- Advertisement -

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi a afirmat că sunt necesare nişte măsuri de distanţare socială pentru a relua zborurile.

Guvernul a aprobat în şedinţa de Guvern de joi seara, acordarea unui credit de salvare pentru companiile aeriene româneşti Blue Air şi Tarom.

Acestea au solicitat anterior o sumă de 130 de milioane de euro pentru a trece cu bine peste criza coronavirusului.

De asemenea, comisarul european a afirmat că unele reguli de respectare a distanțării sociale în aeroporturi și avioane vor trebui respectate pentru a garanta siguranța pasagerilor, adăugând că măsurile luate în considerare vor include purtarea de măști de protecție și dezinfectarea avioanelor și aeroporturilor, potrivit economie.hotnews.ro.

„Toate acestea ar trebui să facă parte din ghiduri și probabil vom prezenta strategia la care lucrăm pe la jumătatea lunii mai”, a anunțat comisarul european pe Twitter.

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) a estimat că această criză actuală ar putea costa companiile aeriene 314 miliarde de dolari.

Directorul IATA, Alexandre de Juniac, a declarat pentru Reuters că se așteaptă ca reluarea zborurilor să includă obligativitatea de a lăsa scaunul din mijlocul rândurilor gol pe zborurile pentru pasageri.

Comisarul Adina Vălean a mai declarat că încă nu poate să spună când industria și-ar putea relua activitățile.

„Nu pot să spun chiar acum când acest lucru va începe să se întâmple pentru că trebuie să ascultăm de sfaturile specialiștilor în sănătate publică”, a zis comisarul european.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: