18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Compania aeriana Ryanair nu este de acord cu regulile de distanțare socială

Avioanele Ryanair nu se vr ridica de la sol dacă compania aeriană va fi obligată să lase scaunul din mijloc gol pentru a se conforma regulilor „idioate” de distanțare socială, a declarat directorul executiv Ryanair, Michael O’Leary.

Șeful companiei, care a prosperat cu avioane umplute cu pasagerii ademeniți de prețurile mici, a spus anterior că blocarea spațiului dintre scaune este o „prostie” care nu ar avea niciun efect benefic.

- Advertisement -

Acesta a mai spus că, dacă guvernele insistă asupra măsurilor de distanțare socială, atunci modelul de afaceri al Ryanair ar fi în stare de colaps, iar transportatorul nu ar mai zbura.

O’Leary a spus că Ryanair a spus deja guvernului irlandez că, dacă impune restricția, atunci „fie guvernul plătește scaunul mijlociu, fie nu vom zbura”.

Modelul de afaceri al companiei de transport din Dublin se bazează pe zboruri cât mai dese, eliminarea costurilor și utilizarea unui „factor de încărcare” extrem de ridicat, termenul industriei aviației pentru modul în care sunt avioanele complete.

Nu putem câștiga bani pe factori de încărcare de 66%”, a spus el.

Chiar dacă faceți asta, scaunul din mijloc nu oferă nicio distanță socială, așa că este un fel de idee idioată care nu aduce nimic”, a adăugat el, într-un interviu acordat Financial Times.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: