1 C
London
Sunday, November 28, 2021
1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Comisia Europeană vrea să spună “au revoir” Marii Britanii

Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană va eroda statutul limbii engleze în instituţiile comunitare în favoarea francezei şi germanei, Comisia Europeană făcând deja primii paşi în sensul eliminării englezei din comunicarea oficială, scrie The Wall Street Journal.

Chiar dacă Marea Britanie nu a pornit oficial procesul de ieşire din UE, CE a luat decizia simbolică de a se concentra pe franceză şi germană în comunicarea pentru presă şi în discursuri, spun oficiali europeni.

Deşi UE are 24 de limbi oficiale, doar engleza, germana şi franceza sunt recunoscute ca limbi de lucru în organismul executiv al Uniunii.

„Vom folosi mai mult franceza şi germana”, a spus unul dintre oficiali.

- Advertisement -

În discursul de marţi către Parlamentul European, preşedintele Comisiei Jean-Claude Juncker este aşteptat să se adreseze parlamentarilor doar în franceză şi germană. Aceasta ar pune capăt unei tradiţii îndelungate a discursurilor trilingve ale lui Juncker.

Engleza va rămâne o limbă de lucru, dar, desigur, vedem aici o reacţie simbolică”, a mai spus oficialul.

Luni, la întâlnirea zilnică cu presa a CE, purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas a ţinut discursul de deschidere doar în franceză, în loc de franceză şi engleză cum făcea până acum. Vineri şi în weekend, Juncker a furnizat comunicate şi a dat interviuri mai ales presei germane, decizie despre care oficialii spun că a fost deliberată.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: