15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Comisia Europeană urmează să prezinte pe 17 martie un proiect de paşaport verde

Certificatul digital va fi folosit doar pe plan intern şi nu este încă obligatoriu. El va arăta dacă pacientul este vaccinat sau nu, dar şi ce rezultate a avut la testările Covid-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) rămâne în continuare sceptică asupra introducerii unui certificat de vaccinare global şi spune că acestă decizie ar putea fi una discriminatorie, având în vedere că doar o mică parte din populaţie a fost vaccinată.

- Advertisement -

Michael Ryan, director OMS pentru situaţii de urgenţă, spune că vaccinul anti-Covid „nu este ceva la care toată lumea are acces egal”, aşa că nu crede în deciziile „cu privire la ceea ce oamenii pot şi nu pot face, unde pot şi unde nu pot merge, pe baza vaccinării”.

În prezent, utilizarea certificatului de vaccinare ca cerinţă pentru călătorie nu este recomandată deoarece, pur şi simplu, vaccinarea nu este suficient de disponibilă în întreaga lume şi nu este disponibilă în mod echitabil”, adaugă Michael Ryan.

Comisia Europeană urmează să prezinte pe 17 martie un proiect de paşaport verde. El va arăta dacă persoana este vaccinată împotriva Covid-19, dacă are un test negativ, dar şi nivelul de anticorpi ai persoanei.

Prin această decizie, autorităţile doresc să asigure deplasarea sigură în cadrul Uniunii Europene.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: