1 C
London
Friday, November 5, 2021
1 C
London
Friday, November 5, 2021

Comisia Europeană este de acord, Marea Britanie poate suspenda ajutoarele sociale

Comisia Europeană a anunţat luni că a pregătit o propunere privind o ‘suspendare a ajutoarelor‘ pe care Marea Britanie ar putea să o aplice imediat pentru a nu mai plăti beneficii sociale lucrătorilor imigranţi, dar că măsura nu a fost discutată deocamdată cu alte guverne europene, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Guvernul britanic vrea un acord cu Uniunea Europeană în privinţa măsurilor de limitare a imigraţiei, cea mai problematică dintre cele patru propuneri de reformă cerute de premierul britanic David Cameron înainte de organizarea referendumului privind apartenenţa ţării sale la blocul comunitar până la sfârşitul lui 2017.

Discuţiile dintre Cameron şi preşedintele Consiliului European Donald Tusk nu au dus la niciun rezultat duminică, fiind programate să continue şi pe parcursul zilei de luni.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a confirmat, răspunzând unei întrebări a presei, că Bruxellesul a pregătit o propunere care ar oferi Marii Britanii dreptul de a aplica o suspendare a ajutoarelor sociale, dar pe care nu a prezentat-o deocamdată guvernelor europene.

- Advertisement -

Schinas a precizat că nu există progrese în discuţiile dintre Marea Britanie şi instituţiile UE la nivel politic şi tehnic, precizând că nu s-a convenit nimic până când nu se va conveni totul.

Nu am ajuns încă acolo. Discuţiile continuă, în prezent la nivel de experţi între Consiliu, Comisie şi Marea Britanie. Calendarul trebuie stabilit de preşedintele Tusk şi premierul Cameron

Nu este suficient să convină doar juriştii Comisiei şi ai Consiliului, este un proces care trebuie discutat la nivelul celor 28 de (ţări membre ale UE), iar Comisia lucrează pentru toate cele 28 de state membre“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: