7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Colete suspecte adresate birourilor armatei din mai multe oraşe din Marea Britanie

Poliţia britanică antiterorism a anunţat joi că a deschis o anchetă după descoperirea a şase colete suspecte adresate birourilor armatei din mai multe oraşe din Marea Britanie, între care Brighton (sud-est) şi Oxford (centru).

Multe pachete reprezentau o ameninţare “de nivel scăzut” dar erau “în stare de funcţionare”, au anunţat surse din cadrul poliţiei.

- Advertisement -

Colete descoperite “ar putea avea legătură cu activităţi teroriste în Irlanda de Nord”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic David Cameron, potrivit unui comunicat.

[quote_box_center]Poliţia şi echipele de deminare au neutralizat deja aceste dispozitive”, a afirmat el, adăugând că toate unităţile militare au fost îndemnate “să păstreze vigilenţa şi să anunţe imediat descoperirea unor obiecte suspecte[/quote_box_center].

Procedurile referitoare la curierat în armată vor fi supuse unor modificări, a anunţat Downing Street.

Serviciile lui Cameron au afirmat că “[pull_quote_right]nivelul naţional de ameninţare (teroristă) este revizuit în permanenţă[/pull_quote_right]”.

Potrivit postului de televiziune Sky News, coletele găsite la Reading, la vest de Londra, şi Chatman (sud-est de Londra) conţineau mici dispozitive explozive, dar funcţionale.

Celelalte colete au fost descoperite la birouri ale armatei situate în centrul comercial din Slough, la vest de Londra, şi Aldershot, sud-vest de Londra, potrivit poliţiei.

Centrul comercial din Slough a fost evacuat şi perimetre de securitate au fost stabilite în jurul birourilor unde au fost descoperite coletele.

Provincia britanică Irlanda de Nord a cunoscut 30 de ani de violenţe interconfesionale, soldate cu peste 3.500 de morţi, până la semnarea acordurilor de pace, în 1998.

Aceste acorduri au condus la o divizare a puterii între protestanţi şi catolici. Începând din 1998, dispozitive explozive sunt descoperite periodic în Ulster, nu şi în alte regiuni ale Marii Britanii.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: