14.6 C
London
Tuesday, November 9, 2021
14.6 C
London
Tuesday, November 9, 2021

Colete cu pălincă și cârnaţi pentru românii din Londra de Crăciun

Zeci de pachete cu mâncare și pălincă au fost încărcate, joi, în remorcile unor autocare care au plecat din Satu Mare spre Londra, cei care le-au expediat declarând că trimit carne de porc, slănină, cârnaţi şi caltaboşi rudelor din Marea Britanie care fie nu au liber să vină acasă de Sărbători, fie preferă să-și petreacă Crăciunul acolo. Din pachete nu putea lipsi pălinca, ascunsa bine în bagajele trimise.

Joi la prânz, în centrul comunei Racșa s-au strâns zeci de persoane care aveau colete de trimis în Londra. Printre ele, s-a aflat şi Mărioara, o femeie trecută de 60 de ani, care voia să-i trimită pachet fiicei sale, Elena.

- Advertisement -

Trimit cărnuri, cârnaţi, slănină și pălincă. Cred că le vor primi sîmbătă. Eu îi trimit de toate, pentru că aşa bunătăţi ca la mine nu găseşte ea acolo. Mi-a şi zis la telefon ce să-i trimit, le-am pus pe toate în bagajul ăsta, l-am rugat pe un domn care se duce în Londra să i-l dea. Ea aşteaptă, acolo. Autocarul ajuge sâmbătă în Londra şi fata mea are timp să-şi pregătească tot ce-i trebuie de Crăciun”, a spus Mărioara Andreica.

Un alt bărbat din Racșa venit cu un două valize pline cu pachete.

[pull_quote_center]Sunt cârnaţi, caltaboşi, slănină. Copiii stau în Londra de vreo 10 ani. Ei ne-au trimis deja cadouri de Crăciun și bani. Noi le trimitem mâncare. Am ţinut un porc special şi pentru ei, l-am tăiat şi le trimitem să aibă de Crăciun. Maică-sa le-a făcut şi prăjitură la nepoţi, le-am pus şi nişte pălincă făcută anul ăsta[/pull_quote_center]

Un bătrân a venit la autocar cu un geamantan mare în care a declarat că a pus “de toate” pentru ca rudele lui din Anglia “să simtă că e Crăciun”.

Am pus slănină, cârnaţi, brânză, acrituri, pălincă. Ei îmi trimit bucurie. Am aşteptat destul, acum să-şi facă pentru ei. E destul de greu şi acolo”, a spus bătrânul.

Eu mă duc în concediu. Am copiii în Anglia. Nu i-am văzut de cinci ani şi mă duc încărcată cu de-ale porcului că asta aşteaptă ei: cârnaţi, slănină, carne, brânză, ce trebuie”, a afirmat o doamnă.

Toader, reprezentantul firmei de transport internaţional al cărei autocar pleca joi din Satu Mare, a declarat că majoritatea celor care au trimis pachete le-au încredinţat unor cunoscuţi care pleacă la Londra.

[pull_quote_center]Oamenii trimit bagajele cu alţii care pleacă în Londra. Sunt copii care merg la părinţi, alţii mai merg la muncă şi duc pachete şi pentru prieteni sau cunoscuţi. Sunt bagaje cu mâncare. Miroase în remorca autocarului numai a carne de porc, a cârnaţi şi a slănină, bunătăţi de Crăciun[/pull_quote_center]

De altfel, cei mai mulți sătmăreni care au membri ai familiei plecați în străinătate trimit în aceste zile colete în toate țările Europei. Prețul pentru transportul unui colet oscilează între 5 și 25 de euro, în funcție de greutate.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: