2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Ciuperci halucinogene găsite în grădina reginei Elisabeta Buckingham

Pregătirea unei emisiuni de televiziune pentru Crăciunul din acest an a fost prilejul care a dus la descoperirea, de către realizatorii emisiunii, de ciuperci halucinogene în grădinile Reginei Elisabeta a II-a, de la Palatul Buckingham, informează „Le Monde”.

lan Titchmarsh, un grădinar-prezentator, pregătea o emisiune pentru postul britanic de televiziune ITV, când a descoperit în grădinile private ale reginei Elisabeta a II-a o specie de ciuperci cunoscută sub numele de buretele pestriţ sau buretele muştelor (Amanita muscaria).

- Advertisement -

Sunt comestibile?”, l-a întrebat profesorul Mick Crawley, iar Alan Titchmarsch i-a răspuns: „Depinde ce vrei să spui prin asta. În unele culturi sunt consumate pentru proprietăţile lor halucinogene. Dar, de asemenea, te poţi îmbolnăvi foarte tare”, potrivit „Le Monde”.

Ciupercile, uşor de recunoscut după pălăria roşie cu puncte albe, au proprietăţi halucinogene, potrivit specialiştilor.

Prezentarea acestei „descoperiri” a dus la titluri şi caricaturi care de care mai amuzante în presa britanică. Publicaţia „The Sun” a realizat în paginile sale o imagine care o prezintă pe regina Elisabeta a II-a „sub efectul” ciupercilor haucinogene.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a confirmat prezenţa ciupercilor în grădini, însă a subliniat că niciuna nu a fost folosită în bucătăria de la Palat.

[pull_quote_center]Există sute de specii în grădinile Palatului, între care şi un număr mic de Amanita muscaria, însă toate au crescut în mod natural[/pull_quote_center] , a adăugat reprezentantul Casei Regale britanice.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: