12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022
12.7 C
London
Saturday, June 25, 2022

Circa 5.000 de polițiști i-au adus un omagiu colegului înjunghiat în fața Parlamentului

Mii de ofițeri de poliție în uniformă i-au adus un omagiu luni, la Londra, colegul lor Keith Palmer ucis luna trecută în atentatul comis în capitala Marii Britanii, relatează AFP.

Keith Palmer (48 de ani) a fost înjunghiat mortal în fața Parlamentului de Khalid Masood, un britanic de 52 de ani convertit la islam și cunoscut poliției, care a intrat cu mașina în pietonii aflați pe Podul Westminster.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al polițistului a fost adus duminică la capela St Maria Undercroft de la Palatul Westminster, o onoare rezervată în mod normal numai liderilor.

- Advertisement -

Luni, circa 5.000 de polițiști îmbrăcați în uniforme și cu mănuși albe au făcut parte dintr-un convoi funerar care a transportat sicriul cu trupul polițistului la Catedrala Southwark, aflată de cealaltă parte a Tamisei. Slujba religioasă s-a desfășurat în prezența a 50 de membri ai familiei defunctului, între care soția și fiica lor în vârstă de cinci ani, a ministrului de interne Amber Rudd, primarului Londrei Sadiq Khan și a Cresidei Dick, prima femeie numită șef al poliției orașului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: