12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Ciocniri violente la Londra între protestatarii antirasism (video)

Londra a devenit sâmbătă scena protestelor și ciocnirilor între participanții la marșul contra rasismului și forțele de ordine, dar și între poliție și activiştii de extremă dreapta care s-au adunat în zona Parlamentului pentru a împiedica vandalizarea monumentelor care au devenit țintele demonstranților „Black Lives Matter”.

Totodată, polițiștii încearcă să țină la depărtare cele două grupuri pentru a împiedica violențele.

- Advertisement -

Manifestații stradale au avut loc și vineri la Londra şi în alte oraşe, în ciuda faptului că prim-ministrul Boris Johnson a denunţat că mişcarea a fost „deturnată de extremişti cu intenţii violente”.

„Nu vom fi reduşi la tăcere”, a postat sfidător grupul Black Lives Matter Londra pe Facebook.

Poliţia a avertizat de asemenea că participarea la protestele din Londra sâmbătă ar încălca regulile de distanţare socială legate de coronavirus în Marea Britanie, care limitează grupurile la maximum şase persoane.

Comandantul Poliţiei Metropolitane Bas Javid a declarat că înţelege „de ce oamenii vor să-şi facă vocile auzite – există sentimente foarte profunde în rândul comunităţii” cetățenilor de culoare, scrie Agerpres.

Dar direcţia guvernului arată că rămânem într-o pandemie şi oamenilor li se cere să nu se adune în grupuri mari”, a mai spus Javid, îndemnând să nu se deplaseze nimeni la Londra pentru a protesta.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: