6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022
6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022

Ciocniri violente în Dover sud-estul Angliei, între manifestanţii anti şi pro-imigraţie (video)

Şase persoane au fost uşor rănite în ciocniri între manifestanţi anti-imigraţie de extremă-dreaptă şi militanţi de stânga izbucnite sâmbătă seară în oraşul-port Dover din sud-estul Angliei şi nouă persoane au fost arestate, a anunţat poliţia, informează AFP, preluată de agerpres.

Forţele de ordine au intervenit când participanţii la două manifestaţii opuse au aruncat unii în alţii cu cărămizi şi fumigene. O persoană are un braţ rupt şi celalalte cinci “răni superficiale“, a precizat poliţia locală într-un comunicat.

Trei bărbaţi au fost arestaţi dintre care unul suspectat de a fi în posesia unei arme.

Anterior, şase bărbaţi au fost arestaţi după violenţe într-o staţie de benzină din Maidstone, la nord-vest de Dover, potrivit poliţiei care crede că acest incident este legat de manifestaţiile rivale ce au avut loc în timpul serii.

- Advertisement -

Dover, unul dintre cele mai mari porturi de feriboturi din Marea Britanie, este prima destinaţie pentru imigranţii ce vin de la Calais, oraş francez situat la 34 km de cealaltă parte a Canalului Mânecii.

Aproximativ 4.000 de imigranţi, majoritatea din Africa de Est, Orientul Mijlociu şi Afganistan, trăiesc în “jungla” din Calais, considerată cel mai mare cartier de magherniţe din Franţa, în speranţa de a ajunge în Anglia, văzută de ei ca un Eldorado, aminteşte France Presse.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: