2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Cinematografele din Marea Britanie se redeschid

Cinematografele din Marea Britanie urmează în curînd să fie redeschise, după aproape jumătate de an de inactivitate din cauza pandemiei. Pentru a-i atrage pe cinefili în sălile de film, a fost lansată campania ”Love Cinema”, transmite publika.md.

Peste 500 din cele aproximativ 800 de cinematografe din Marea Britanie sunt gată să primească din nou clienţii pînă vinerea viitoare, cînd va avea loc premiera peliculei ”Tenet”.

- Advertisement -

O decizie finală privind redeschiderea sălilor de film încă nu a fost luată, dar presa din Albion scrie că acestea vor primi undă verde din partea autorităților. Majoritatea statelor europene au decis redeschiderea cinematografelor încă din lunile mai – iunie.

De exemplu, Germania a luat această decizie la mijlocul lunii mai, iar Franța – la sfârșitul lunii iunie.

Însă, în Italia, majoritatea administraţiilor cinematografelor au refuzat să-şi reia activitatea, din cauza riscului înalt de infectare cu noul coronavirus.

Sălile de film din Ucraina activează de la mijlocul lunii trecute, dar numai la jumătate din capacitate, pentru a fi asigurată distanțarea socială.

Avînd în vedere că sunt anunțate foarte puține premiere, cinematografele ucrainene propun spre vizionare filme mai vechi, precum ”Inception” sau ”Avengers”.

Și peste Ocean lumea se întoarce în sălile de cinema. Joi, peste 600 de cinematografe din Statele Unite au fost redeschise, însă lipsa premierelor a făcut ca numărul spectatorilor să fie redus. Nici măcar prețurile de doar 15 cenţi pentru un bilet nu i-au convins pe americani să dea buzna în sălile de cinema.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: