4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

Cine este cel care a atacat moscheea din Finsbury Park

Bărbatul, ce se afla la volanul unei autoutilitare ce a lovit un grup de persoane din apropierea unei moschei londoneze, nu era cunoscut serviciilor de securitate în ceea ce priveşte extremismul de dreapta, conform unui oficial britanic, citat de Reuters.

”Acest bărbat nu era cunoscut autorităţilor în spaţiul extremismului de dreapta”, a afirmat Ben Wallace, ministrul adjunct de Interne.

skynews spun că atacatorul este Darren Osborne, în vârstă de 47 de ani.

Theresa May a declarat la Downing Street, că atacul de la moscheea Finsbury Park este „la fel de dezgustător” că și celelate atacuri teroriste cu care s-a confruntat Regatul Unit în ultima perioada, relatează The Guardian. „Și acesta a fost un atac care a vizat oamenii obișnuiți și nevinovați, în viață lor de zi cu zi. Terorismul încearcă să ne divizeze”, a spus prim-ministrul

- Advertisement -

Acesta a fost un atac asupra musulmanilor, lângă locul lor de rugăciune (…) și, că orice act de terorism, urmărește să ne divizeze. Atacatorul, un bărbat alb, arată că extremismul și ura pot lua multe forme”, a subliniat ea.

Atacul a fost comis cu o autoutilitară de culoare albă închiriată, vizând credincioşi musulmani ieşiţi din moschee după o slujbă religioasă desfăşurată în perioada Ramadanului.

Cel puţin 12 persoane au fost rănite, trei fiind în stare critică, în urma incidentului rutier produs în cursul nopţii în apropierea unei moschei din nordul Londrei.

Autorităţile suspectează că este vorba de un atac comis ca “răzbunare” după incidentele teroriste islamiste înregistrate în ultimele luni în Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: