16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Cinci români, spărgători de case în Colchester, identificați după mașina cu care operau

Cinci bărbați, toți din România, au spart o casă în Colchester de unde au plecat cu mai multe bunuri. Fiica victimei, care trecuse în acea zi pe lângă casa mamei sale avusese prezența de spirit să fotografieze mașina și pe cei cinci care i s-au părut suspecți, scrie Daily Gazette.

Fotografia, în care se vedea și numărul de înmatriculare al mașinii, s-a dovedit apoi vitală pentru capturarea infractorilor.

Fabian George, de 31, Bogdan Crăciun, 23 de ani, Ghenadie Potlog, de  24 de ani, Petru Gogu, 21 și Sorin Ene, 24 de ani, au fost identificați și prinși de poliție.

- Advertisement -

Potrivit procurorului, aceștia au forțat ușa terasei și au intrat în interiorul locuinței. De acolo au plecat cu bunuri în valoare de 2.500 de lire sterline, inclusiv ceasuri, îmbrăcăminte și bijuterii.

Unele bijuterii erau moștenite de victimă de la mama sa – fiind singurele amintiri rămase de la mama ei”,  spus procurorul în fața instanței. De asemenea, cei cinci au plecat și cu mai multe instrumente muzicale din colecția victimei.

Vehiculul celor cinci a fost oprit de poliție în scurt timp pe Avenue of Remembrance,Colchester.

În mașină au fost găsite cioburi, șurubelnițe și mănuși, iar unele dintre bunuri au fost recuperate de la adresa deținătorului autoturismului.

Ghenadie Potlog a fost acuzat și de o altă spargere, după ce a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere. De asemenea, s-a dovedit că Fabian George mai avea o condamnare pentru furt în România. Avocata acestuia a spus că bărbatul venise în Marea Britanie pentru o viață mai bună.

Toți cei cinci au spus că se aflau în situații disperate, cu copii și părinți bolnavi în România.

Victima a fost atât de șocată de ceea ce s-a întâmplat în casa ei în noiembrie 2017, încât acum încearcă să se mute.

Ene și George au primit câte doi ani de închisoare, în timp ce Crăciun a primit un termen de doi ani și o lună.

Gogu a fost închis pentru doi ani și cinci luni, iar Potlog a primit un mandat de trei ani și șase luni pentru rolul său în cele două spargeri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: