20.5 C
London
Friday, August 20, 2021
20.5 C
London
Friday, August 20, 2021

Cinci oameni au murit si Sute de zboruri anulate din cauza furtunii Ciara

Furtuna Ciara a produs haos în Europa de Vest.

Sute de curse aeriene au fost anulate în Marea Britanie, Germania sau Cehia din cauza vântului care a bătut cu peste 110 kmh.

- Advertisement -

Furtuna Ciara, numită Sabina în Germania, a provocat moartea a cel puţin cinci oameni în Europa și rănirea altor câteva zeci.

O mama şi fiica ei au murit zdrobite de acoperişul unei clădiri în Polonia, un suedez s-a înecat după ce barca lui s-a scufundat, iar alţi doi bărbaţi, unul din Slovenia şi unul din Anglia, au decedat după ce doi copaci au căzut peste maşinile lor.

Marea Britanie, care a fost lovită în plin de furtună, duminică, a început evaluarea pagbelor și încearcă să repare avariile care au provocat întreruperea energiei electrice în peste 20.000 de locuințe.

În urma furtunii, în multe părți din țară s-au înregistrat în doar 24 de ore cantități de precipitații cât într-o lună și jumătate.

Unele râuri au ieșit din matcă și au rupt malurile, ceea ce a determinat autoritățile să evacueze zeci de locuințe.

În orașul scoțian Hawick, situat la granița cu Anglia, o pensiune și un bistrot s-au prăbușit, duminică, în râul Teviot, după ce malul s-a surpat. Nimeni nu a fost rănit.

În Marea Britanie, peste 100 de curse aeriene au fost anulate din cauza vântului care a bătut cu peste 110 km/h.

Suntem în legătură cu cei afectați și am suplimentat echipele de suport clienți pentru a-i ajuta să găsească cele mai bune oferte pentru ei, inclusiv o rambursare completă a costului biletelor sau identificarea unui zbor alternativ până joi”, a transmis British Airways într-un comunicat de presă.

Meteorologii anunță că pentru regiunile din nordul Angliei și Scoția, răgazul dat de trecerea furtunii Ciara va fi scurt.

Prognoza arată că în curând va urma un val de viscol și zăpadă.

Cu toate că furtuna Ciara a trecut, aceasta nu înseamnă că nu intrăm într-o perioadă mai liniștită. Vreemea va rămâne instabilă”, a explicat Alex Burkill, meteorolog la Met Office din Marea Britanie.

După ce a trecut de Anglia, Ciara a lovit Franța.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: