6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Cinci britanici se alatura in fiecare saptamana Statului Islamic

[quote_box_center]Cinci tineri britanici se alatura in fiecare saptamana jihadistilor din gruparea Statul Islamic pentru a lupta in Siria.[/quote_box_center]
Ei se alatura celor cateva sute de sustinatori ai militantilor care au plecat deja din Marea Britanie, a aratat seful politiei metropolitane, Sir Bernard Hogan-Howe.

Oficialul a declarat ca pericolul terorismului in Marea Britanie s-a intensificat din cauza conflictului din Siria si activitatile jihadiste nu mai reprezinta un pericol indepartat ci o amenintare reala.

- Advertisement -

Avertismentul vine in contextul in care o cercetare recenta releva ca evenimentele sportive, centrele comerciale si adunarile publice sunt vulnerabile la atacuri chimice sau biologice comise de teroristi cu ajutorul dronelor.

Sir Bernard a precizat: “Stim ca peste 500 de cetateni britanici s-au deplasat pentru a se alatura conflictului. Multi s-au intors si multi doresc sa o faca in lunile si probabil anii urmatori.

Inca avem, in medie, cinci persoane care se alatura lor. Cinci pe saptamana nu pare mult, insa cand realizezi ca este vorba de 50 de saptamani intr-un an, inca 250 de sustinatori inseamna cu 50% mai multi decat au vplecat deja. Aceste numere sunt estimate la minim”.

[pull_quote_center]Potrivit coordonatorul UE impotriva terorismului, Gilles de Kerchove, numarul europenilor care s-au alaturat combatantilor din gruparea Stat Islamic in Siria si in Irak a crescut, la sfarsitul lui septembrie, la peste 3.000.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: