10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Chiriile mari şi transportul îi împiedică pe românii din Marea Britanie să facă economii

Circa 80% dintre românii din Insulă câştigă sub 2.000 de lire sterline lunar pe membru de familie, în condiţiile în care venitul minim lunar în Marea Britanie este de 2.200 de lire sterline

Cei mai mulţi români care muncesc în Albion trimit bani celor de acasă sau îi păstrează pentru a-i cheltui în România
Doar 11% au reuşit să pună „la saltea” sume mai mari de 5.000 de lire sterline.

Marea Britanie este, de foarte mulţi ani, una dintre cele mai importante destinaţii pentru românii care caută un loc de muncă sau chiar o nouă ţară în care să se mute cu tot cu familie. Cu toate că veniturile sunt mult mai mari decât cele din România, în raport cu cetăţenii britanici, românii noştri nu câştigă însă foarte mult, mai ales în condiţiile unor cheltuieli, evident, mai ridicate decât în România.

- Advertisement -

Cât despre economii, jumătate nu reuşesc să economisească nimic, iar cei care o fac, nu reuşesc să strângă foarte mulţi bani.

Un studiu arata ca proape 80% dintre românii obţin sub 2.000 lire sterline/lună/ membru de familie, 38% dintre ei trăind cu mai puţin de 1.000 lire sterline/lună/persoană. Salariul mediu în Marea Britanie este de 26.500 lire sterline/an în 2015 (aproximativ 2.200 lire sterline/lună). Salariul minim se calculează în funcţie de numărul de ore de muncă, plata minimă pentru o oră de muncă fiind de 6,5 lire sterline.

Jumătate dintre români nu au economisit nimic de când sunt în Marea Britanie

Legat de cuantumul economiilor, 35% au declarat că reuşesc să economisească maximum 300 lire sterline/lună, 31% – între 300-500 lire sterline/lună, iar restul de 34% adună peste 700 lire sterline lunar. Totuşi, 50% dintre români au declarat că nu au reuşit să economisească aproape nimic de când au ajuns în Marea Britanie. Doar 11% au strâns peste 5.000 lire steline, în timp ce aproape 40% au economisit un total între 1.000-3.000 lire sterline. Majoritatea românilor din Marea Britanie (80%) se află în această ţară de mai puţin de 3 ani.

Chiriile mari şi transportul îi împiedică să facă economii

Românilor aflaţi în această ţară le este greu să e­co­no­mi­sească bani în special din cauza chiriilor extrem de costisitoare, dar şi a transportului. Bună parte a veniturilor lor merg în aceste două direcţii, în timp ce salariile pe care le câştigă sunt foarte mici raportat la veniturile şi cheltuielile din Marea Britanie.

De asemenea, trebuie luate în calcul şi eventuale cheltuieli neprevăzute care pot afecta economiile românilor care muncesc în această ţară.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: