3.9 C
London
Sunday, November 21, 2021
3.9 C
London
Sunday, November 21, 2021

Chiriile in Marea Britanie, greșelile pe care majoritatea românilor le fac

Chiriile in Regatul Unit. Greșelile pe care majoritatea românilor le fac în găsirea și închirierea unor apartamente.

Din păcate chiriile mai ales în Londra au devenit foarte scumpe, iar mulți români aleg să găsească chirii cât mai convenabile ca preț pentru a mai trimite bani în România.

De aceea și se plătește “council tax” care la fel, nu e puțin.

Ca orice campanie pe care primăriile le fac cu privire la această problemă a chiriașilor care aduc mai mult decât limita legală de ocupanți ai unei case, are un început și un sfârșit, deoarece colaborarea intre primării și poliție costă tot pe cei care închiriază…și nu puțin.

- Advertisement -

Mulți est-europeni sunt în situația când sunt “de capul lor“, singuri și cu familii sau nu în România. Mulți încearcă să-și facă o viață, iar alții să ofere celor dragi o viață. Este unul din motivele pentru care necesită ca emigranții să fie în echipă sau in cuplu.

Costurile ca persoană singură în Anglia sunt de cele mai multe ori prohibitive, fiecare descurcandu-se în a găsi chirii ieftine, fără contract, fără o dovadă că sunt chiriași legali și de multe ori trăind în condiții inumane după standardele engleze.

Din această cauză, fie că sunt chiriași sau proprietari, sunt chemați în curte pentru neclarități.

Motivul pentru care mulți chiriași nu-și permit de cele mai multe ori chirii în acord cu legea în Anglia sunt muncile prestate de aceștia pentru care salariile nu sunt suficiente. De asemenea locurile de muncă nu sunt sigure, mai ales iarna când vine “winter period” care începe din luna octombrie spre sfârșit și tine până după anul nou in luna ianuarie la sfârșit. Momentele în care chiriașii sunt cei mai expuși în a fi dați afară în stradă, acestea sunt. Pentru că sunt mulți proprietari care nu suportă amânare pentru neplata locului în care stați.

Dacă se dorește într-adevăr o chirie legală în UK și sunteți puternici mental încât să nu aveți probleme cu neplatile la zi, trebuie acționat astfel.

În momentul când alegeți locul în care stați, întrebați proprietarul dacă face contract. Dacă da, atunci e foarte bine pentru siguranța dvs, întrucât primul lucru pe care îl face primăria în caz de vizită la domiciliu, este să vă intrebe dacă aveți contract, cât plătiți pe lună și dacă aveți depozit plătit.

De asemenea, înainte să închiriați, specificati faptul că plătiți numai online sau prin tranzacții bancare. Așa veți putea, în caz de probleme cu proprietarul să faceți plângere mai departe pentru nerespectarea termenilor contractuali și aveți dovada plății către persoana în cauză.

Atunci puteți spune că sunteți în acord cu legile britanice.

Material făcut de Oliver Armand SuperBlackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: