18 C
London
Thursday, June 24, 2021
18 C
London
Thursday, June 24, 2021

Chiria din Marea Britanie, marea problema a romanilor din regat

„1/3 din banii de salariu in regat se duc pe o camera de 3/4, unde sa pui capul pe o perna.A 2a zi o iei de la capat. Daca te gandesti ca in Marea Britanie platesti de la 500 de lire in sus pe luna si faci paritatea cu Romania e un salariu mediu din tara, care se duce numai sa ai un acoperis deasupra capului, cu inca cateva persoane straine.”

„Chiar daca putini recunosc, asa se face selectia in regat, printre romani, si celelalte nationalitati, cine ramane si cine se intoarce in tara lui.Ai bani de chirie, si-ti ramane sa si traiesti, sau spui ca nu te-ai putut acomoda si te intorci.E simplu de spus, mai greu de realizat”

- Advertisement -

Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta romanii din regat, este chiria. Raportat la banii din Romania, sa traiesti in regat, cu mai multi oameni in aceeasi casa, este dublu si poate de multe ori triplu.

„Daca in Romania te chinui sa platesti 1.200 lei ( 250 de lire) rata la o casa a ta, ei bine aici platesti dublu pe o camera de la 500 lire in sus (2.500 lei), si daca mai pui si bill-urile,poate unii chiar triplu”

”Sunt multi care ar vrea să plece, dar în momentul de faţă nu mai pot pentru că sunt prinşi de sistem, de contracte. De exemplu, eu câştig undeva la 1.800 – 2.000 de lire, dar dau chiria 600 de lire, plus mâncare, plus abonament la transport, pe haine, mai rămân cu 100 sau 200 de lire. Trăieşti cu gândul că familia spune ” wow, eşti la Londra”, dar nu mulţi povestesc chestiile astea pentru a nu se face de râs în ţară”.

„Suma ratei pe care as plati in tara pe un apartament de 2 camere e infima la nivelul venitului meu din Marea Britanie (250 lire pe luna nici nu-i simt). Plus ca nici macar nu o platesc! Il inchiriez si se plateste singur. Mi se pare cea mai buna afacere in momentul de fata, sa ai unde te intoarce acasa, dupa ce ai stat chinuit cu altii in casa ani de zile, printre straini, si-ai facut coada la baie”

Asa se face selecţia pentru plecarea imigranţilor înapoi în ţările lor, pentru că dacă rămâi fără serviciu, rămâi pe stradă pentru că nu ai bani să îţi plăteşti chiria. Dacă nu ai bani să îţi plăteşti chiria, nu ai bani nici de mâncare. Atunci ajungi să rămâi pe stradă şi să furi. Dacă ai furat, te prinde Poliţia, te ţine o lună în arest şi te trimite acasă”. E un paradis plin de tenebre, si o stim toti din Anglia.

…si toate pentru ce? E simplu. Pentru o viata mai buna.O viata in care sa cauti o conditie mai buna, in care sa iti urmezi visele strangand din dinti, in care sa nu te gandesti la grijile zilei de maine.

In ultima vreme, romanii din Marea Britanie, au descoperit, ca isi pot face un viitor in Romania, muncind in Marea Britanie. Astfel a aparut o avalansa a acestora, care muncesc in UK, insa isi cumpara apartamente si garsoniere in Romania, prin programele din tara ipotecare sau Prima Casa.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: